Najdi forum

Pozdravljeni.

Rada bi samo nekaj vprašala.

Opazila sem, da nimam več mandeljnov, sumim, da je za to kiva bulimija oz. želodčna kislina. Nikoli nisem bila na odstranitiv mandeljnov ali kaj podobnega, kadar sem bila bolna so bili jasno vidni in vneti ter boleči, sedaj pa jih ni več. Je to sploh možno?

Hvala za odgovor
iza

Draga Iza,

najbolje bo, da greš do svojega osebnega zdravnika, ki te bo pregledal in natačno videl kaj se dogaja v tvojem grlu in s tvojimi mandeljni. Da bi mandeljni izginili sami od sebe jaz prvič slišim. Mi nismo zdravniki in se ne spoznamo na to, vendar kolikor sem seznanjena s tem zaradi bulimije mandeljni naj ne bi kar izginili.

Pojdi na pregled in boš dobila odgovor na svoje vprašanje. Edino osebni zdravnik ti bo znal na to najbolje odgovoriti.

LP

Tatjana

Tajana havla za vaš odgovor/nasvet.

Osebno zdravnico teh stvari res nebi spraševala, saj bi ji morala povedati za bulimijo, kar pa mi ni prijetno.

Mandeljni niso kar izginili ampak so se močno pomanjšali, viden je samo manjši del tkiva . Ker so iz zelo mehkega kiva predvidevam, da jih je razžrla/načela želodčna kislina.

Se je kateri od punc, ki imajo bulimijo zgodilo kaj podobnega? Ima katera ob prehladih kaj več problemov z pljuči? V kolikor je meni znano mandelji služijo kot zaščita za pljuča in jih obranijo bakterij?

Dobila sem informacijo, da lahko mandeljne delno razjejo tudi pogoste angine. Glede na to, če imajo osebe pogosta vnetja mandeljnov in jim jih potem kirurško odstranijo ter normalno opravljajo vsakdanje aktivnosti mislim, da niso nujno potrebni za življenje. Vendar kot sem rekla zadnjič, nisem zdravnik in je to moje splošno mnenje.

Glede na to, da ne želiš iti do osebne zdravnice ti svetujem, da na tem forumu pod zdravstvenimi posvetovalnicami poiščeš forum družinska medicina in tam postaviš svoje vprašanje v zvezi z mandeljni. Odgovarja zdravnik in tako boš dobila najhitrejši odgovor in tudi z največ strokovnega znanja.

LP

Tatjana Romih

Zdravo,

tudi sama nimam več mandeljnov, oziroma, ostal je majhen del na levi strani! Predvidevam, da je do tega prišlo zaradi ponavljajočih se angin – kljub dejstvu, da se z bulimijo borim že 10 let!

New Report

Close