mandarine in druga hrana
Naša pediatrinja nam je dala luč za citruse že po 9 mesecu, poleg tega pa je bil naš fantek pri 7 mesecih testiran za alergije (zaradi reakcije po cepljenju), kjer so naredili test tudi za pomarančo, ki je bil negativen. Glede na to, sem mu nekje pri 9,5 dala za poskusit par krhljev mandarine, ki pa jo je z VELIKIM užitkom pojedel. Potem sem mu jih ponudila še nekajkrat in sedaj je čisto nor. Samo da jo vidi že začne kriliti z rokami, česar ne dela pri prav nobeni drugi hrani. Ker pa na vašem forumu berem, naj bi s citrusi počakali do enega leta, me pa skrbi. Ali menite, da je kljub negativnim testom možno, da se pojavi alergija zaradi prezgodnjega uvajanja? Če ne bi bilo nevarnosti, bi mu res z veseljem dajala mandarine, še posebno zato, ker se ga že dalj časa drži prehlad.
Sicer je že kar precej, je pa sedaj ugotovil, da je hrana boljša, če jo je sam. Če uspe dobiti jabolko, se kar zagrize vanj (z lupino vred) in ko mu ga vzamem je vedno jok. Tudi banano bi raje jedel tako kot po žlički… Zanima me, kaj mu lahko punudim, razen skorje kruha in otroških piškotov (ki jih ne želim dajati preveč), da bo jedel sam? Ali mu lahko dam olupljeno jabolko, ali je še prenevarno? Naj povem, da mu hrane več ne pasiram, ampak le pretlačim z vilico in narežem meso, pa prav lepo je.
Vnaprej hvala za vašo pomoč.
Pozdravljeni, TiaSara,
če je bil otrok testiran in so bili testi na pomarančo negativni, potem ni razloga, da jih ne bi užival.
Odsvetujemo jih ravno zato, ker ne moremo testirati vseh otrok.
Vso hrano lahko poskuša uživati sam, samo vedno bodite zraven, če se zatakne.