Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Managerski sindrom – slišal že kdo za to?

Managerski sindrom – slišal že kdo za to?

Pozdravljeni,

a je že kdo slišal za managerski sindrom in kaj točno to pomeni?

ta izraz sem namreč slišal pri pregledu. pojavi pa se bojda pri stresu?

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Lep pozdrav,

Na tej strani je kar dobro opisana sama težava:

Stres na delovnem mestu

Dodal bi še to, da je sama težava posledica nenehnega iskanja smisla v materialnih dobrinah in odsev strahu pred notranjo praznino.
Seveda pa materijalizem ne more nadomestiti občutkov sprejetosti in ljubezni.
Občutek lastne vrednosti nam lahko dajo predvsem duhovne dobrine.

Robi.

Dragi “IztokFranko”!

Prav za managerski sindrom še nisem slišala, sem pa slišala nekaj drugih stvari na temo managerjev.

Kot se spomnim, obstajajo prav neki ti. managerski zdravniški pregledi, ko človeka, ki dela na tem področju, zelo temeljito pregledajo in v fizičnem in psihičnem pogledu. Dejstvo je namreč, da so managerji zelo zelo obremenjeni, saj delajo po več kot 8 ur dnevno itak (lahko tudi po 15 ur in več), stres pa, ki ga ob vsem tem doživljajo, je za nas navadne smrtnike najbrž sploh nepredstavljiv. Nekje sem nekoč slišala, da če npr. čistilka naredi napako, da to ni nič usodnega, če pa jo npr. manager, je to lahko usodno za množice ljudi, področij, itd. Kar poglejmo, kaj se zdaj dogaja gospe Hildi Tovšak ali pa gospodu Binetu Kordežu… Prav nič si ne bi želela biti v njuni koži. Tudi takrat ne, ko sta še blestela.

In slišala sem tudi za pojav, ko managerji odlično funkcionirajo, dokler so “našponani” do konca in adrenalin naredi svoje. Ko pa odidejo ti ljudje na dopust, ni redko, da jih zadene kap. Ravno takrat, ko bi si lahko malo oddahnili, prišli k sebi, si napolnili baterije,… Zato je najbrž zelo pomembno, da znajo managerji sproti poskrbeti zase: da se naspijo, da se spočijejo, da se ustrezno prehranjujejo, da se ukvarjajo s športom, ki nas zelo razbremeni stresa, da gredo v naravo, da si redno privoščijo npr. kakšno masažo,… Če zase ne poskrbijo sproti, se nabere preveč stranskih učinkov stresa in ko nas nekaj udari, se je težko kmalu regenerirati.

“Manageriranje” in stres hodita z roko v roki in lahko samo še zapišem svojo izkušnjo s tem, kaj dela telesu stres. Ko sem bila v zadnjem mesecu noseča, sem doživela nek precej hud stres. Ravno takrat sem imela pregled pri ginekologinji, ki me je dala na 1 test. Imela sem tako slab rezultat, da me je naročila na kontrolo čez 2 dni, tako jo je skrbelo zame. No, vmes se je zadeva pri meni umirila in ko sem čez 2 dni prišla nazaj, je bil test OK!!?? To je bil zame najbolj nesporen možen dokaz, kaj nam na telesnem nivoju dela stres.

Za danes od mene toliko. Upam, da si dobil zase vsaj nekaj!

Maja

Najbolje se godi manegerjem in vodilni eliti, kateri ne občutijo krivde. Nimajo občutka za sočloveka (empatija). So takorekoč brez vesti.

V nasprotju z managerji, kateri zbolevajo za izgorelostjo in se jih lotevajo depresivne motnje, so brezvestni managerji v veliki prednosti in napredujejo brezkompromisno do vrha.

Če se sistem vladanja v SLO ne bo spemenil in bodo vodilne elite še naprej kazale brezvestnost do navadne populacije, ne bo napredka v smislu blaginje.

Pisava je zrcalo duše. Grafologija je veda, ki dokazuje dejavnost našega duševnega zdravja. Ni pomembno povečati obseg dela, pomembno je ustvariti novo delo.

New Report

Close