Najdi forum

MAMOTON

V zadnjem času veliko slišim o nabavi nove naprave za dojke. zanima me, kakšna je ta naprava, ali je to mamografija in ali je boljša od vaše naprave brestscan.
Akcijo vodi združenje za dojke Evropadona, njihovi plakati se mi zdijo neokusni (zlorabljanje otrok). Precej denarja so že zbrali, tudi sama bi rada nekaj podarila vendar me zanima ali ni možen na kak drug način zbirati denarja za tovrstne zadeve, saj bo verjetno sama akcija stala kar precej denarja.

Lep pozdrav,

Draga Ana,

Mamoton je naprava, ki omogoča diagnostiko netipnih sprememb dojk z ambulantnim posegom. Gre za t.im. vakuumsko asistirano biopsijo – torej se pri punkciji poslužuje vakuuma, ki izboljša natančnost biopsije, odsesava kri, zajame tudi sosednji del tkiva, omogoča dostop igle v tudi sicer težko dostopnih mestih itd. Gre torej za bistveni napredek pri tehniki biopsij, za pacientke je pomembno to, da je največkrat potreben le en vbod igle.
Naprava, kot je mamoton, je Sloveniji seveda zelo potrebna, saj bo povečala komfort pacientk, ki se soočajo s to težko boleznijo. Več o mamotonu lahko najdete na spletni strani:

Mamoton nima nobene povezave z našo napravo BreastScan, razen to, da sta obe namenjeni področju diagnostike bolezni dojk.
BreastScan je predvsem preventivna metoda, ki zazna zgodnje pojave bolezni dojk (ne samo rak dojke), medtem ko gre pri Mamotonu za zelo izpopolnjeno bioppsijo, ki pa je že naslednja faza pri diagnostiki dojk.
Kar se tiče same akcije, je raje ne bi komentiral, v veliki večini pa bi se strinjal z vami. Do sedaj so zbrali več kot polovico denarja od potrebnih cca 80 mio. SIT, kar je vsekakor velik uspeh.

Pošlji oblikovano (05-10-04 09:19)

MO-GY d.o.o.: Ivan Zrimšek, univ. dipl. ing.

New Report

Close