Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Mamografska ocena R3

Mamografska ocena R3

Pozdravljeni,

stara sem 44 let, pred 4 leti sem 2. rodila in takrat sem dojila 2 leti.

Zdaj sem šla na mamografijo, ker sem imela na levi dojki na točno določenem mestu majhno zatrdlino cca 1 cm in bolečo na dotik.

Dobila sem spodnji izvid: posnetek desne dojke je tehnično slabo narejen, zaradi tega priporočam ponovitev MLO posnetka desne dojke.
Sicer v kolikor je razvidno, sta dojki gosti, slabo pregledni. Zaradi tega priporočam narediti še UZ dojk. Mamografska ocena R3.

Prosim za komentar, Kaj pomeni R3 in kaj bi svetovali v mojem primeru?

Hvala že vnaprej in lep pozdrav.

Mamografska ocena R3 pomeni še dodatne preiskave, to še ne pomeni bolezni dojke. Mamografija se v vašem primeru ni izkazala za uspešno metodo, zato jo bodo ponovili samo v določenem položaju (na prvem slikanju so vas slikali v dveh položajih) ter dodali še UZ dojk.
V tem primeru vam, v dodatno oporo in razjasnitev trenutne situacije, priporočam tudi metodo BreastScan oz. medicinsko radiotermometrijo, ki pa temelji na merjenju temperature in spremljanju rasti oz. metabolizma celic. V primeru, da je rast celic aktivnejša, bo tudi tkivo v določenem delu dojke aktivnejše-toplejše.
Več metod med sabo dopolnjujemo, manjša je možnost, da bi bolezen zgrešili oz. prej lahko bolezen odkrijemo in pričnemo z zdravljenjem, večja je možnost popolne ozdravitve.

New Report

Close