Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja mamina prevelika zaščita

mamina prevelika zaščita

živjo!

mene pa zanima nekaj v zvezi z vzgojo adolescentov ter vaše izkušnje.

do katere ure zvečer puščate svoje otroke ven, zlasti hčerke?

kako pa je bilo to v vaših časih s strani staršev? a so vas puščali ven brez omejitve oz. do katere ure in pri katerih letih? meni je vedno to bil problem, daje mama bila preveč zaščitniška do mene, oče pa je bolj popuščal oz. ni bil tako strog, zato niti prepirov nikoli nisem imela z njim. jaz sem lahko pri 17-ih bila zunaj do 22 h, ostale prijateljice pa do 1 h ali kar celo jutri in tu je vedno nastal prepir med mano in mamo. Še bolj nisem tega razumela, ker sem vedno bila pridna, vzorna in odlična učenka. Takim bi se naj več pustilo kot manj pridnim…se mi je pač vedno tako zdelo.

in ali je normalno, da te mama pri 14-ih letih hodi gledat v kopalnico kako se tuširaš oz. pač preveri, če je vse ok? npr. si vmes opere zobe in gre in je mirna, ker ve, da je s hčerko vse ok pri tuširanju.

jaz sem sicer že odrasla, ampak vas sprašujem kako je to bilo v vašh časih in koliko dopuščate vi svojim otrokom, zlasti hčerkam, kar se tiče zabave oz. “nočnega” življenja? najbrž se je najbolj bala, da zanosim, čeprav sem dalj časa ostala devica, pa še to sem imela le 2 fanta.

sicer sem imela dobro mamo, samo da ne bi bila tako zelo stroga, zaradi česar sva se večkrat prepirali. sicer pa kdaj bi naj hodila ven in spoznvala ljudi, pri 50-ih? potem pa bi zato jokala kaj sem samska, brez otrok!!!!????

lp

Nisem imela tega problema. Oz ni bilo nobenemu staršu pretirano mar. Po naravi ne pijem, ne kadim, nisem imela problematične družbe, tako da nisem kaj dosti ven hodila. Ko sem bila v srednji šoli sem se dogovarjala z očimom okoli prevoza, drugih skrbi pa ni bilo. Še ko sem bila v osnovni šoli ni bila skrb večerja , dejansko vse prosto po prešernu 🙂

Še pri 20ih sem imela uro ob polnoči in nič dlje. Ven sem smela it samo z bratom, ki me je moral pripeljati do 22ih domov (pred 20im letom).
Zelo hitro sem naredila izpit, da sem šla lahko sama, večinoma na skrivaj. Kmalu sem spoznala sedaj moža, zato mi ni bilo več toliko do žuranja. Je pa res, da še danes nisem ponočnjakar, ob 22ih sem zaspana za spat it. Drugo pa ni pomagalo, kadila sem, tudi pijačo sem poskusila, ven hodila na skrivaj… Upam, da bom pri svojih otrocih znala drugače, ker tak nadzor ne naredi mič dobrega.

Stara sem 18 let in bi rada rekla da pretirana kontrola sigurno ni potrebna saj se tako lomi odnos med otrokom in starsi ze ko sem bila mlajsa nisem imela velikih omejitev sedaj jih sploh nimam in sem cisto uredu. Menim pa da je to seveda tudi odvisno od osebe.
Je pa tudi res ce si bo otrok necesa zeleu bo to probau dobit na tasen ali drugacen nacin. Raje gradit boljsi odnos in zaupanje med sabo.
Za to pa da preverja otroka pri 14 ni normalno

Sicer niso pravila s strani mame, ker je umrla k sm mela 12let, je pa s strani trenutnih skrbnikou.. stara sm 17, cez en mesec 18 in je zame praznik ce sm lahko uzuni do 21h. Mam pa sreco da mi brez problemou pustijo h fantu tut za tedn al pa dva… predn komentirate za fanta, mejte u glavi da sva skupi dobra 3leta.

New Report

Close