Mamin sin
Mica edini ki lahko to razreši je tvoj fant, PIKA. Lahko mu govoriš, ga učiš, dopoveduješ, …. Nič se ne bo spremenilo dokler se ne bo sam spremenil. Pa da dopolnim še dobro napisan sestavek hribovc-a “Vedno boš na tehtnici, TI ali ona.”. Tehtnice ni, je samo mama. Tako pač je v takšnih primerih, žal. Če ne vrjameš vprašaj fanta koga bi najprej reševal iz razburkanega morja, če v vodo padeta ti in njegova mama.
Predlagana knjiga od Košička je dobra, vendar teorija je eno, praksa je drugo.
Iz kje izhajam? Iz svoje izkušnje, ko sem bil sam mamin sinček! Punce je bila vedno, vedno…na drugem mestu, dokler nisem s pomočjo tretje osebe prišel iz teorije do prakse. Danes stoji moj svet drugače. Najprej sem jaz, potem partnerica, potem pa starši, bratje, sestre, …. Kot je rekel Primož. Imaš svojo družino in zanjo moraš skrbet a to še vedno ne pomeni, da si obrnil hrbet svojim staršem.
Mame pa ne odnehajo nikoli! Moja včasih še sposkusi in vsa naloga je na meni, da določim mejo. Dopovedovanje mami? No ta zgodba se nikoli ne odvije, ker je iskanje bližnjice, ki ne obstaja. Tudi preverjeno:)
Danes imamo vsi čudovite odnose med sabo, se razumemo in spoštujemo drug drugega. Vendar moram za to nekaj vložiti. Meni je vredno.
PS: Svoje fante lahko vlečete na drug konec sveta. Če fant ni odrezal popkovine v glavi je tudi ladja ali avion ni! En klic mame, ki pihne na vest maminega sina pa je popkovina dolga 1m namesto 10 tisoč kilometrov;)