Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja mamice z dvema ali več otroci

mamice z dvema ali več otroci

Čestitke vsem mamicam-vsi se po svoje znajdemo!

Življenje v naši družini je tudi zelo pestro, čeprav imava z možem doslej samo 2 otroka (26 in 10 mesecev) in nič domačih živali (samo kak pajkec kje v kotu ždi).

Delovnik je sicer non-stop, tudi nočno življenje je pestro, a predvsem zame, ker je najmlajši še priden sesalec (beri uživač). Mož pridno sodeluje, tudi stari mami se kljub oddaljenosti z veseljem oglasita, kadar postane prehudo.
Vsak dan gremo na potep, pa čeprav nas zebe in odnaša burja. Otroka se tu in tam že veselo skupaj igrata, tako da lahko tudi kaj skuham (sicer ekspresno hitro) ali celo pospravljam!!!
Te vrstice se berejo sicer kot zelo idilična pripoved, vendar pa je bilo življenje nekaj mesecev po rojstvu najmlajšega nekaj povsem drugega. A to je že druga zgodba…

Pozdravček,
Alenka F

Hojla,

ko prebiram tole kar ste zgoraj napisale mi gre mal na smeh in mal na jok – a zakaj? Jaz sem pa za vse sama, sama živim s svojim 13 mesečnim sinom, sama skrbim za njega ko zboli, ga nosim, negujem, ponoči se zbuja po 5x ali večkrat na noč, pa ga vedno sama uspavam nazaj. Starši oz. ostalo sorodstvo je od naju oddaljeno 80 km… skratka na nikogar ne morem računati, razen, če sin zboli, ga za dan ali dva odpeljem k mojim, da ga pazijo, ker imam sama službo. Imava pa prijatelje, ki naju opogumljajo. Sicer pa je čez dan v vrtcu, ko ga pridem iskat je že tema, potem pa probava čimbolje iskoristiti preostanek dneva. Kako se znajdem? se moram, sicer od rojstva dalje nisem bila nikjer zunaj, ne v kinu, ne kje drugje – kar je bil za mene pravi šok, ampak vem da bo enkrat bolje.

tanja

Super si! No, saj tudi pri nas gre podobno, le da smo – ker smo že nekoliko večji – zraven še v službi. Samo ena pripomba: zakaj toliko likaš? Dve uri na dan je res preveč, pa še najbolj utrudljivo delo, hrbtenica pa pri majhnih čričkih že tako ali tako trpi…

Tanja, vse bo še dobro. Kar pogumno naprej!

Nisem mamica z dvemi otroci ali več ampak samo z enim, ki zaleže za več ne samo dva. Imam tudi veliko pomoči, še posebej od moje mami pa malo tudi od moža, no, pa včasih kr ne morem več. Nohtov nisem nalakirala že oh in sploh, ker ne najdem časa, pa slike je treba zložit.Kdaaj??? Ja zdajle, npr. Pa šalo na stran.
Kapo dol vsem vam z dvemi ali več, pa še s psom povrhu, tudi oni so ravno tako družinski člani, ki zahtevajo vso našo pozornost in nego.

Tanja, ti in tebi podobne pa -ne najdem besed, vsa čast. Če zmoreš zdaj, vsak dan bo lažje in boljše. Imam prijateljico, njeno hči peljem v petek na koncert, da bosta malo z očijem sama, tudi to rabita. Pa ti sama prosi prijatelje, če želijo biti varuške za kakšno urico, mogoče pa se oni nočejo vmešavati?!

New Report

Close