mamice in nosečnice
Potrebujem vaš nasvet. Spadam med nosečnice,ki so imele prej normalno težo ali celo idealno, v nosečnosti pa sem se začela kar jesti in jesti, četudi nisem lačna. Sem v 6 mresecu in sem se zredila že 13 kg. Najprej sem bila neprestano lačna, sedaj pa jem že iz navade. Ne morem si pomagati, čeprav se zadržujem.
Potrebujem pa tudi in predvcsem nasvet in sicer če katera pozna kako videokaseto z telovadbo za nosečnice ( katero, kje jo dobim), sama sem namreč iz kraja kjer že nekaj čassa nikjer ni organizrane vadbe za nosečnice, ker pa prej nisem bila aktivna v športu, bi želela telovaditi s pomoičjo videokasete. Da bi hodila v Ljubljano mi je ptreveč odročno. Svetujte
Draga Maja!
Sama sem rodila pred sedmimi tedni, sinčka, težkega 4 kg in dolgega 54 cm… Zredila sem se sicer za 13 kg, vendar sem tik pred porodom shujšala za tri kilograme, takoj po porodu pa sem jih imela kar deset manj… Zdaj sem takšna kot sem bila prej… No, saj veš, z manj kondicije…
Sicer pa sem bila vso nosečnost zelo aktivna, svojih obveznosti nisem skorajnič prilagajala, razen čisto na koncu. Telovadila nisem veliko, včasih pa tudi…
Ne obremenjuj se preveč s kilogrami, saj bodo šli sami od sebe, kot so prišli…
Lepo nosečnost in srečen porod!
Anita
za videokaseto še nisem slišala, lahko pa delate vaje, ki so vsebovane v knjigah – npr. zdrava nosečnica, izziv poroda ipd.
sama sem hodila (tudi nisem iz lj., pa še pozimi sem bila noseča) en mesec natelovadbo za nosečnice – ko sem bila ca. 5 mesecev noseča- potem pa sem telovadila sama doma. sicer je težje, ker nimaš nekoga, ki bi te vodil oz. “v rit brcal”, ampak sem se kar prisilila. tako da sem telovadila vsak dan.
srečno!
Moja glavna telovadba je bila hoja v naravi – do eno uro na dan – do zadnjega dne pred porodom, saj se mi k temu ni bilo treba siliti – naravo naravnost obožujem. S hrano se nisem basala, niti s sladkarijami, pa sem se vseeno zredila za 17 kg. Sedaj polno dojim že štiri mesece in kilogramčki izginjajo sami od sebe. Ni panike. Tudi pri porodu sem dobro sodelovala in imela dovolj moči, le po porodu sem se sama sebi čudila, kako ničesar ne zmorem … Sedaj je že O.K.
Vidiš Maja, kolikor ljudi, toliko kilogramov, toliko problemov. Sama sem bila pred nosečnostjo zelo suha, med nosečnostjo sem se zredila le za 6 kilogramov, otrok je bil težek ca 3 kg, ampak vseh teh 6 kg se nikakor nisem mogla znebiti. Sem pa slišala od kar nekaj kolegic, da so se zredile več kot 15 kg, pa jim je zaradi dojenja teža zelo hitro padla na normalno . Mislim, da če je sicer z zdravjem vse v redu, si lahko brez skrbi. Kar se telovadbe tiče, pa ti lahko povem, da jaz nisem nič telovadila, ker so me vezi tako bolele, da sem komaj dvigala noge, rodila pa sem čisto lepo – verjetno pa bi bilo s telovadbo še lažje. Srečno!
Vidiš Maja, kolikor ljudi, toliko kilogramov, toliko problemov. Sama sem bila pred nosečnostjo zelo suha, med nosečnostjo sem se zredila le za 6 kilogramov, otrok je bil težek ca 3 kg, ampak vseh teh 6 kg se nikakor nisem mogla znebiti. Sem pa slišala od kar nekaj kolegic, da so se zredile več kot 15 kg, pa jim je zaradi dojenja teža zelo hitro padla na normalno . Mislim, da če je sicer z zdravjem vse v redu, si lahko brez skrbi. Kar se telovadbe tiče, pa ti lahko povem, da jaz nisem nič telovadila, ker so me vezi tako bolele, da sem komaj dvigala noge, rodila pa sem čisto lepo – verjetno pa bi bilo s telovadbo še lažje. Srečno!