mamice alergikov
No, bom napisala svojo izkušnjo:
1. Alergijo je ugotovila pediatrinja, ko sem sineka pripeljala k njej, ker je po nogicah imel lišaje, ki nikakor niso izginili. Takrat je imel cca. 3 mesece. Čez en mesec so mu v bolnici odvzeli kri in ugotovili močno alergijo na mleko in arašide. Kmalu sem ugotovila še, da je alergičen še na jajca in sojo, čeprav so bili testi negativni.
2. Prej sploh nisem pomislila na to, da bi bil alergičen.
3. Šla sem na dieto in dalje dojila (to še vedno počnem), Pregomin imam v omari “za vsak slučaj”.
4. Kako se bo stvar končala, ne vem , upam pa, da bo to alergijo čimprej prerasel.
LP
1.) Alergijo so ugotovili oz. sumili nanjo, ko je bil otrok star 3,4 mes. Sicer smo šli na testiranje na pediat. kliniko, vendar je bilo vse negativno, za kar so ga testirali (mleko, jajca, arašidi, moka). Vendar so mi vseeno priporočili dieto, zaradi navzkrižnih alergenov – še vedno dojim, danes je star skoraj 9 mes.
2.) Sama na alergijo nisem posumila, ker je bil “flekast” že kmalu po rojstvu. Ker pa je imel zelo zelo suho kožo, je pediater predlagal testiranje. Sama sem prvič mamica – nisem imela pojma o kakšnem atopiskem dermatitisu oz. vseh alergijah.
3.) Nikoli nisem dobila ali dodajala Pregomina. Polno sem dojila do 6. mes, sedaj pa še po 4x/dan in 2-3/noč. Odkar mu dodajam hrano, se je stanje zelo zelo izboljšalo.
4.) Trenutno ima takoooo zellooo lepo kožo, da kar sijem od ponosa:). Upam, da se bo ta mora za vedno končala – kmalu!
Lp, Sara:)
1.Kdaj so alergijo ugotovili in kako?
Pri treh mesecih, ker je imela lišanje po telesu in drisko ter suho kožo. Sumili so na alergijo na melko in jajca, a testi so bili negativni, zato sem jo peljala na BICOm, kjer so alergijo potrdilo
2. Kdaj ste prvič posumili na alergijo?
Nisem.
3. Ali ste šle na dieto in dalje dojile ali pa ste kar prešle na Pregomin ali kaj podobnega.
Dijeto, kljub temu, da je uredni izvid bil negativen in je “dovoljenal” vso hrano, sem se in se še držim dijete, in upam, da bo dojenje čim dlje trajalo.
4. Kako se je vse končalo?
Takoj po dijeti, se je zadeva izboljšala.
1. Najprej smo ugotovili alergijo z izločanjem živil pri 4 mesecih. Pokazala se je tudi na testiranju z BICOM pri 5 mesecih. Alergijo so potrdili na testiranju na Pediatrični kliniki, ko je imela hči 8 mesecev.
2. Prvič je posumila na alergijo pediatrinja pri 4 mesecih, ker je imela hči praktično od rojstva atopični dermatitis. Kar hud.
3. Po testiranju z BICOM , ko smo praktično potrdili vse alergene, ki sem jih večino določila že z izločevalno dieto, sem prešla takoj na dieto. Dojim še vedno, hči bo imela naslednji teden eno leto. Dobila sem Pregomin, a ga nisem nikoli uporabila. Hči je bila pri 10 mesecih še vedno samo dojena, ker je zavračala vso drugo hrano. Danes že malo je in je zelo zdrava. Ima 10 kg in je krasna punca! Jaz jih imam pa 15 manj.
4. Končalo se še ni; vozim jo na zdravljenje z BICOM, a nam je od alergenov ostalo ravno še mleko. Upam, da se bomo rešili tudi tega.
Srečno, Irena.
Lep pozdrav mamicam alergičnih otrok, tudi mi smo z našm fantkom od včeraj na dieti, kako smo prišli do suma na alergijo, testirali smo se v pulmološki amb. ker pa je imel fantek na nekaj mestih tudi nekaj lišajev, ki jih je praskal in smo dobili krvne izvide alergija na jajca, mleko ,pšenična moka in nekateri drevesni pelodi. Imamo dieto ,pšenica ni tako krizna, ampak prehrana bo pa sedaj res težava sestava jedilnikov tudi ni kar tako. Ali imate mogoče več izkušenj z nabavo teh izdekov, ki jih moramo kupovati kje so najbolj založeni s temi izdelki. Hvala za pomoč in lep pozdrav Darja!
Lep pozdrav mamicam alergičnih otrok, tudi mi smo z našm fantkom od včeraj na dieti, kako smo prišli do suma na alergijo, testirali smo se v pulmološki amb. ker pa je imel fantek na nekaj mestih tudi nekaj lišajev, ki jih je praskal in smo dobili krvne izvide alergija na jajca, mleko ,pšenična moka in nekateri drevesni pelodi. Imamo dieto ,pšenica ni tako krizna, ampak prehrana bo pa sedaj res težava sestava jedilnikov tudi ni kar tako. Ali imate mogoče več izkušenj z nabavo teh izdekov, ki jih moramo kupovati kje so najbolj založeni s temi izdelki. Hvala za pomoč in lep pozdrav Darja!