Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Za ženske v stiski Mamica v stiski nujno rabim službo in stanovanje…

Mamica v stiski nujno rabim službo in stanovanje…

Pozdravljeni..
Morda ta zgodba ni prijetna, je pa realnost zame zdaj in moram ukrepat. Psihopatska mati, ki živi nad mano in je lastnica hiše, me hoče izseli po 8 letih poskusov sobivanja brez dialoga, kar sem sprejela in iščem možnost, da bi zares odšla. Razmere so takšne, da bi rada kar najbolj zaščitila svojo 8letno punčko. Potem sem dobila včeraj pošto iz Csd-ja, da je otrokov oče vložil zahtevo za skrbništvo in se povezal s materjo ter sestro, torej gre zadeva naprej na sodišče. Grdo bo.. Ker sem v tem času zaprla dejavnost in ostala brez dohodka, je zdaj seveda moja prva misija najt kakršnokoli zaposlitev, da imam neko osnovo za naprej, za boj za otroka. Zavedam se, da so časi temu izredno ne naklonjeni, pa se ne dam, ampak rabim pomoč. Ima kdo kakršnokoli idejo, nasvet ali informacijo, zelo bom hvaležna. Pripravljena in sposobna sem poprijet za karkoli, kar bi odprlo vrata v svetel jutri..
Z upanjem v prihodnost..

Spoštovani,

kruta realnost … pa vendar se ne date in prav je tako. Res je, da službe v teh časih ni tako lahko dobiti, še posebej take, ki bi bila primerna izobrazbi, z delovnikom, ki ne izključuje skrbi za otroka, s spodobno plačo itd., vendar se z vztrajnim iskanjem tudi kaj takega najde. To vem iz izkušenj žensk/mamic iz materinskega doma. V vmesnem času, ko še niste zaposleni, pa se lahko oprete tudi na državo in sredstva, ki so namenjena prav ljudem, ki se trenutno znajdejo v stiski.
Ravno tako so pomoči tudi na področju stanovanjskih stisk – bivalne enote, neprofitna stanovanja, subvencije. Glede bivalnih enot in neprofitnih stanovanj je sicer različna pokritost glede na občino, v kateri živite, ampak se je morda vredno pozanimati.
Če se bodo razmere doma še stopnjevale, se lahko začasno, dokler drugače ne rešite stanovanjskega problema, umaknete tudi v katerega od materinskih domov, ki so povsod po Sloveniji.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Ni prijetno vsem v vednost razlagati svoje osebne težave. Trenutno sem v brezizhodni težki žalostni situaciji in nujno potrebujem selitev od doma, saj je prisotno vedno več krega, kletvic, solz in zaničevanja. V takih razmerah ne zmorem več živeti, imam tudi kronične bolezni in vsak stres mi dodatno škoduje zdravju. Doma ni nikoli pozitive in lepega pogovora, samo obtoževanje, pa nič nisem kriva. Otrok nimam, so mi pa ponekod svetovali, da lahko začasno poiščem nastanitev v materinskem domu, dokler si drugače ne uredim stanovanja. Šla bi v najem a so cene za garsonjere previsoke, pa še varščine želijo imeti. Ali je to mogoče, da bi začasno lahko bila v kakšnem materinskem domu, tudi če sem samska in na koga naj se obrnem? Sem iz Ljubljane in okolice. Hvala za pomoč. Obupana

Pisi na [email protected]

Pozdravljeni,

se opravičujemo za pozen odgovor gospe z uporabniškim imenom Materinski dom … Nekateri materinski domovi sprejemajo tudi samske ženske v stiski oziroma ženske, ki nimajo otrok ali pa so otroci že odrasli. Tudi v Materinskem domu Zavoda Pelikan – Karitas, v enoti na Škofljici.

Srečno!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del.

Zavod Pelikan – Karitas
Materinski dom
01/366 77 21
[email protected]

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

New Report

Close