Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje Mami ne morem več pomagat

Mami ne morem več pomagat

Jaz se ne grem več, še ta korona zdaj … Že prej sem komaj shajala. Imam tri otroke, samohranilka, oče daje res minimalno, sama sem pokazirala kredit in stroške. Plus mami ima tako nizko penzijo, da ji jaz kupujem še hrano, pa plačam kakšno položnico, zdaj pa ne gre več. Ne zmorem, s korono imamo vse zaprto, prejmem 80 procentov plače, jaz se ne grem več … Tako težko prilužim tisti denar, ki kar izpuhti. In kaj naj naredim z mami, ali starejši dobijo kakšno pomoč države??.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Imaš še koga sestro, brata?

Vem kako je. Starša sta mi zapustila celo kmetijo, ki pa na pol propada, ves čas je treba gart in vlagat. Živimo skupaj, jaz skrbim zanju, penzija nikakva. Če ne bi bilo mene, res ne bi imela ničesar za v lonec skoraj. Kemtija itak nič vredna, mogoče bi za ta denar dobili eno srednje stanovanje v mestu. Je pa treba zanje skrbet, kaj hočeš

Ja imam brata, pa je v še večji krizi kot jaz. Ne mora pomagat … Res ne vem, kako naj starejši preživi s tistih 480 na mesec, vse se tako draži

Tole res ni ne za žvet, ne za umret. Razen redkih bogatunov, nam vsem grozi takšen scenarij. Umiranje na obroke:((( Sem skoraj prepričana, da vam pripadajo kakšni socialni transferji. Upam, da najdete rešitev. Vse dobro.

si že zaprosila za socialno pomoč, pa kakšen rdeč križ in karitas? Ni veliko, nekaj pa le je. Kaj pa če bi poklicala na socialno in razložila situacijo? Pa sorodniki? Če ima kdo pridelke, da vam kaj odstopi?

Res si v težki situaciji, vsaj dokler je situacija s korono, bi mogla kje dobiti pomoč…

rdeč križ, karitas za plačilo kake položnice, za kak prehranski paket

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Meni se je vedno in se mi bo vedno zdelo bizarno, da morajo otroci preživljati starše. Otroci, ki nimajo vsaj dvojnega minimalca namreč. Ali pa trojnega, če gre za dva starša. Ironično če bi bilo obratno, bi starši dobili dodatke. In potem svojim otrokom ti odrasli otroci ne morejo dati :(. Če so bili pa starši prejemniki sociale, pa še dedovati nepremičnibe ne morejo.

Ma saj si dobra, da s 80% plače zmoreš toliko enih finančnih bremen nositi. imaš kakšne, prihranke, zavarovanja, kaj kar bi ti olajšalo prebroditi trenutno situacijo?

Zakaj ne zivite skupaj?
Eni stroski, 2 dohodka.

ti je bilo treba imat tri otroke, baba smotana! še dva na svet spravi. noge znaš narazen dat, poskrbet za njih pa ne znaš

Skupaj poskusite držat pa tudi živet. Lažje je en lonec za vse kot dva lonca eden prazen drug poln ene usta site druge lačne. Deliti in skupaj biti skupaj močnejši boste.

Vem kako je. Sama sem v hudi krizi na slabsem. Poskodba. Placa oziroma bolniska 560€. Otrok dijak. Nadgradit sem morala internet, zaradi sole na daljavo dodaten strosek. Nic prezivnine. 160€ placujem za streho nad glavo.
Pomoc:
Sla sem po paket hrane na RK in ga tudi dobila vsak mesec. Ni veliko. Nekaj pa je.
Dobila sem tudi v enem letu 2x izredno denarno pomoc. Nakup kurjave in placilo zamujenih poloznic elektrika in komunala.
Tako, da tvoja mama naj gre na socialno oziroma naj da vlogo za izredno denarno pomoc. Ta pomoc je namenjena poplacilu poloznic, ampak ne telefon. Morajo biti zamujene komunala, elektrika. Namenjena je kurjavi. Obleki, kaksnemu stroju nujnemu kuhalnik, pec itd. Ni pa za hrano.
In naj gre na RK in Karitas
Ce jaz prezivljam dve osebi in se majhnega psa s 560€ in placam se streho nad glavo. Bo pa tudi tvoja mama.
Res da sem dobila regres. Placala registracijo zavarovanje avta. In si res nakupila ogromno hrane.

Kaj pa izredna denarna pomoč – mislim, da nekje na pol leta dobiš 500 eur?
Po pakete hrane naj gre mama na Karitas – vem, ponižujoče po 40 let dela in mizerni penziji, ampak še bolj ponižujoče pa se je zažirat v finance hčerke s tremi otroci, ki sama komaj čez mesec pride. Pa na CSD se morda da zmenit za poplačilo kake položnice…

Pa brat naj se tudi malo obrne in proba kak dodaten euro kje dobit, da bo lahko pomagal. Saj očitno ne rabite res veliko dodatnega denarja, le za doštukat.

(aja, pa ne nas zdaj seznanit prosim, da tvoja mama živi ob resda slabi penziji, ampak v kaki vili sredi ljubljane, prav? Ker to bi bilo pa res bedno).

Po polnih 40 letih dela je minimalna pokojnina ne vem tocno ali 560€ ali 580€. Ce ima manj ni delala 40 let.

seveda dobijo, samo zaprositi je treba zanje:
https://www.zivljenje55plus.si/pravice-iz-javnih-sredstev-za-seniorje/

in kot so ti že predlagali – živite skupaj in si delite stroške

Če ima mama svoje stanovanje, naj se preseli k tebi, stanovanje oddaja in boste živeli ko lordi. Še na stran boste lahko dajali. Če ima bajto, pa vi k njej in svoje oddajate.

Od najemnin, ima največ dobička država. Da bodo od tega živeli, kot lordi, je utopija. Večkrat imamo lastniki celo izgubo, zaradi uničene imovine.

Ja, nič, potem pa stradat ob neizkoriščenem kapitalu. Druge ni.

Ja, nič, potem pa stradat ob neizkoriščenem kapitalu. Druge ni.
[/quote]

ja potem naj pa prodajo stanovanje, za nekaj časa bo.

New Report

Close