Mame otrok, kateri imajo težave z vnetimi ušesi; Ste ušesa kdaj zdravili z natreskom?
Prejšnji teden je hči, 3 leta, zopet začela tožiti, da jo boli uho. Peljala sem jo na Metelkovo in oba ušesa vneta. Dobili sva Ospen, po 6 dneh jemanja ušesa oba še vedno pordela, neodzivna. Bi morala zahtevati naj mi antibiotik zamenja. Ne zdi se mi ravno vredu, da po 6 dneh ušesa še niso vredu.
In zanima me, če je katera že zdravila ušesa z natreskom, ušesnikom.
Hvala.
Živijo. Sicer nisem mama, ampak imam že od otroštva ogromno težav z ušesi. Preizkusila sem pa že teh domačih žaub kar nekaj. Izmed vsega najbolj pomaga sok česna- ena kapljica v uho (zjutraj in zvečer). Česen sicer zna rahlo skeleti. Druga varianta je luštreh (ne poznam pravilnega slovenskega izraza)- taka olesenela palčke, ki jo prižgeš in potem topel dim vpihavaš v ušesni kanal. Tudi dobro pomaga. Poskusila pa sem tudi z natreskom- mi mu pravimo uhec in mi je pomagal, ampak od vsega najmanj učinkovito. In ravno te dni me ušesa zopet bolijo (seveda tudi grlo in vse kar spada zraven) in se poslužujem vseh naravnih žaub, ker na antibijotike imam očitno že hudo toleranco in redko in počasi učinkujejo kot bi morali. Upam, da ti bo karkoli pomagalo. Aha pa še dodatek, mene ob ušesih vedno boli tudi grlo- grgram žajbeljev čaj. Recepti preverjeni v 20 letih. 🙂
Vedno. Prisegam na natresk… no, razen kadar je bilo vnetje res že hudo (kadar sta imela zraven še vneto grlo, kašeljm prehlad……). Sicer pa imam v treh posodah doma natresk. Skrbno ga čuvam, da mi obstane in ga uporabim, kadarkoli začneta tožit, da bolijo ušesa… Pri nas pomaga… no, razen v primeru, ki sem ga omenila-če je vnetje šlo že predaleč.
Ja, netresk je zakon. Našemu otroku zelo pomaga. Prvič smo šli k zdravniku zaradi bolečega ušesa, je rekel, da ne more nič, da ni za antibiotik. Potem je babi stopila v akcijo in je pomagalo.
A je pod luštreh mišljena rastlina podobna zeleni, ki se da v juho?
če ni bakterijsko se itak pozdravi samo od sebe 🙂
Ampak ko se to zgodi,pač določeni trdijo da jim je nekaj drugega pomagalo,čeprav ni res.
V uho se nič ne kapa.
Koliko otrok in odraslih ( čeprav je v veliki meri otrok) prihaja na ORL in imajo zapacana ušesa noter od tega :()
Samo staršem ni kapnilo v glavo,da se pač tega ne dela ,dokler—- se kaj ne zgodi
Mi je pediatrinja lepo razložila, ko sem iskala še kakšno zdravilo za svojo drugo hči, ki je imela tudi po 6 vnetij letno. Natresk pomaga pri vnetju zunanjega ušesa, če pa gre za vnetje srednjega ušesa, kar ponavadi gre, se bakterije pobije samo z antibiotiki, dobiš Hikoncil in ga 10 dni otrok je. Potem nam je priporočila ene homeopatske krogljice, ki so nam trikrat uspela popolnoma ustaviti začeto vnetje ušes. A te je res treba vzeti takoj, ko začne boleti. Če ima otrok nizek prav bolečine, bo to šlo, a moja hči ima žal visok prag bolečine in jo je ponoči bolečina sunkoma in z vreščanjem zbudila. No, kot rečeno, v zadnjem letu nam je le nekaj krat uspelo ustaviti vnetje brez antibiotikov, tako, da poskusite…