Najdi forum

Pozdravljeni,
zaključujem porodniško in otrok bo začel hoditi v vrtec. Sama sem zaposlena v vrtcu in me zanima strokovno mnenje (pa tudi izkušnje mam) o tem, kako vpliva vstop v isto skupino na otroka in mamo. Ker gre za dokaj občutljivo obdobje – ko simbioza še ni končana in bi moral otrok deliti svojo mater še z drugimi prav tako nebogljenimi otroki. Ali o tem obstajajo kake raziskave? Prosim, če mi navedete kak naslov kompetentnega svetovalca (prosim ne odpravite me z argumentom, “Če so drugi preživeli bo še vaš”; ali “Ne delajte iz muhe slona”…). Začasno samo iščemo argumente – nikakor pa ne obsojanj!

Hvala in lep pozdrav

Mama pozdravljena!
Jaz bi vam vsekakor odsvetovala. Tudi sama delam v vrtcu in vem kako je to težko. Težko za vas, še težje pa za otroka. Sploh pa v tem prvem obdobju. Še starejši otroci ne morejo razumeti, da morajo mamo ”deliti” z drugimi otroki, kaj šele najmlajši. Jaz sem svoje otroke imela pri sebi kakšen dan med počitnicami, tako da približno vem kako to gre. Imajo pa tudi kolegice podobne izkušnje. Še isti vrtec ni najboljša rešitev, kaj šele isti oddelek!!
No, moje mnenje. Poročajte kako se boste odločila.
Lp.
Bili

žal ne poznam nobene raziskave, ki bi obravnavala vaše vprašanje.
Bolj kot izsledki kakšne raziskave naj bodo mirodajni vaši občutki (kot tudi razlogi »za« in razlogi »proti«).

Veliko mam, ki so iz različnih razlogov tudi vzgojiteljice ali učiteljice svojemu otroku, ima podobne stahove kot jih imate vi ali kot jih je naštela Bili.
Izkušnje so tako pozitivne kot negativne.

Svetujem vam, da vprašanje postavite na forumu

, kjer so moderatorji strokovnjaki iz vrtca.

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close