Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Mama mi ne odpusti, da sem pustila tipa

Mama mi ne odpusti, da sem pustila tipa

Ha! Ko sem odgovarjala na eno podobno temo, sem se spomnila, da bi mi morda kdo lahko pomagal pri mojem problemu!
Kar nekaj časa sem bila s tipom, ki je bil zelo v redu (po nekih splošnih standardih), nežen, prijazen, hudo ustrežljiv (kar je mati pridno izkoriščala). Skratka jaz sem zadevo končala, med drugim tudi zato, ker sem bila v očeh VSEH vedno jaz čarovnica, on pa bogi bogi, ker me prenaša (zdej nimam več takih problemov hehe). To pa zato, ker se je takoj nma začetku dal v podrejeno vlogo, mi nikoli nič rekel…
Ampak tukaj nastopi problem: moja predraga mati mi nikakor ne more oprostiti, da sem tipa pustila. Kao da sem mu uničila življenje, da mu veliko dolgujem, ….pa kok ga pogreša…
Tanovga tipa valda sploh ne mara, non stop mi spušča neke nizke udarce glede njega ipd.
Ne morem ji razložit, da ne mislim živeti z nekom, v katerega nisem zaljubljena, ki bi bil sicer lahko dobra izbira za zakonca (kje je še to!!), ampak jaz potrebujem ob sebi človeka, ob katerem ne bom stagnirala!!! Pogovor pomaga le za kakšen teden, ko se prisili, da ne zganja piz….rij. Pol pa spet jovo na novo.
Skratka, grozno mi je zamerila, da sem “ji vzela svojga tipa”, pa kakor neumno se to sliši.
Kaja naj naredim? Ne mi rečt, naj se odselim, ker se zaenkrat ne morem.
THANX!

Lohko ti povem primer od mojih znancev:

zacel se je priblizn tko kot pr teb. Zlati Matjazek (hcerino mamo) je v koncni fazi omrezil se mamo, tako da se nekaj casa tajno (ceprov smo vsi vedl) imel celo nekaksen ljubezenski trikotnik.

Hcerka je nato koncno vse to presekala in z mamo zadeve postavila na nove temelje – tip se je seveda odselil.

Upam, da pri tebi ni slo tko dalec. Vendarle se z mamo resno pogovori in ji povejl, da ne ljubis vec bivsega in da naj sprejme dejstvo, da imas novga tipa. Ce ne bos pac zal morala pobrati sila in kopita in se odseliti s tipom na svoje. Ce je seveda tega vreden. Poskusaj se tudi izogibati pogostih stikov mame in novega tipa, da bo mama prebolela starega. Nato pa bo verjetno scasoma sprejela tudi novga, ceprav se bojim, da bo to lahko samo drug nov tip in ne sedanji nov tip.

Odlocitev je tvoja: – ali toleriras mamo in skusas nekako ziveti,
– se odselis (in peljes zadeve na noz)
– ko mama preboli starega tipa si dobi novega, in pocasi verjetno bo.

Pocakaj se na druga mnenja in vso sreco,
Drejci

Ni se ti treba odselit. Jaz pravim – skozi eno uho noter – skozi drugo pa ven.
Kaj se sploh daješ z njo !!!

Kaja

Mas pa zafukano mamo babao babababababa

Ne bom ti govoril stvari, ki jih sama veš.

Povem ti pa to, da tvoja mama živi v svojem svetu. Ona pač misli tako kot misli in verjemi mi, da je NIKOLI ne boš prepričala. Je pa dejstvo, da je ni potrebno prepričevati, dokazovati, itd… Bolj pametno je ne iskati konflikta, ne reagirati na provokacije, tudi na “grde” odzive lepo reagirati in z ljubeznijo, hkrati pa si misliti svoje. Ti veš kaj je zate dobro, v to si neomajno prepričana in tako bo tudi ostalo, mama naj misli svoje, kar se tiče skupnih stvari pa bodi malo fleksibilna, premetena, če je treba tudi malenkost hinavska…

Drugače pa bi bilo zelo koristno, da se čimprej odseliš na svoje, pa ne zaradi maminega odnosa, ampak zato, ker ptički, ko so dovolj veliki pač zapustijo gnezdo.

Žio!
Kaj zate predstavlja problem? Mati ima svoje mnenje..seveda ti nekaj očita, ker očitno verjame, da ima prav. AMpak zakaj tebe to meče iz tira?
Bye

Verjetno je del odraščanja tudi faza ko premagamo tisto včasih podzavestno vprašanje: le kaj bo pa mama rekla?

Te čisto razumem, da te stvar precej obremenjuje. Kaj lahko storiš? Glede na to, da te mama nikakor ne razume skoraj nič. Lahko ji še enkrat stvar razložiš, če še vedno ne bo hotela razumet, potem pač ne bo… ti pač živi svoje življenje!

Ne se hecat.
Vprašaj mamo zakaj se je ona poročila( če se je) in kako gleda na te stvari iz svojih pubertetniških izkušenj (spomni jo, kako se je ona odzivala na mnenja staršev). KAJ JE BOLJ POMEMBNO LJUBEZEN ALI RAZUMEVANJE. V fazi, ko šele odkrivaš svet, vsekakor ljubezen (seveda ne v skrajnosti, ko postaneš suženj le te), ko pa boš razmišljala o resni zvezi pa pomisli tudi na to, da ljubezen vse prevečkrat mine in takrat potrebuješ zanesljivega in razumevajočega tipa, ljubezen (ne zaljubljenost) pa tudi prav pride.
Upam, da boš v bodočnosti našla primerno kombinacijo obojega, do takrat pa dopovej mami, da iščeš in naj te ne ovira pri tem (seveda pazi na skrajnosti).

Ne pusti, da se mama vmesava v tvoje ljubezensko zivljenje. Tukaj so odlocitve v celoti povsem tvoje. Ce ima pikre pripombe, se odlocno postavi za svojega novega fanta, vprico njega ali brez njega. Sicer pa o tem sploh ne razpravljaj z njo. S fantom se dobivaj kje izven stanovanja, kjer je mama.

Tezko jo je razumeti, toda nemara ji je bil ta bivsi tako vsec, da je bil ze skoraj “njen” fant. Ali pa ti ne privosci ljubezenske srece in je pac ljubosumna. Njeno obnasanje je skrajno otrocje. Ti bivsemu ne dolgujes nicesar, ce bi bila z njim, bi mu dolgovala ljubezen, ta pa je v tebi usahnila – torej si bila dolzna prekiniti, ne pa ga nategovati z laznjivimi custvi!

Tudi jaz sem hodila zelo dolgo casa z “zlatim fantkom”. Ocaral je vse sorodnice, pomagal pri hisnih opravilih itd. itd. Ze zaradi tega sem dolgo rabila, da sem ga sploh pustila, ko je ljubezen minila (kaj bo pa rekla teta Mara?)… To je bila huda napaka. Ko sem ga pustila, se ni nihce niti malo sekiral. Hja, bil je res v redu, ampak v bistvu ni bil tako v redu, a ne? Bos pa nasla drugega! Tako so me se tolazili. Zal mi je, da nimas v druzini ti take podpore. Upam, da jo bos poiskala v sebi ali pri prijateljih.

OK, bom pa jest postavu drugo vprasanje… a je blo s tipom kej narobe? Pustmo ljubezen, cist pravilno, da si ga skenslala! Mama nej te stvari govori sebi… Jest mislm na to, ce je narobe, ce je tip ves priden pa zlat pa vse?

Ja, je narobe – cisti dolgcas!!!

V bistvu mamin sinko (sinko tvoje matere in familije), ne pa tvoj!

Sicer je pa ljubezen na prvem mestu. Casi, ko so se porocali iz materialnih stalisc in potem pridodajali “res nima veliko imetja, ali pak je dober po srcu inu dusi” so na sreco mimo!

Ne sekiraj se. Konec koncev bos ti ostala z njim, ne tvoja mati. Ne poslusaj je. Nikakor ne bodi s tipom, v katerega nisi zaljubljena-govorim iz lastnih izkusenj, ker bos pri tem ti najbolj trpela. Poskrbi raje zase in za svojo sreco. Poskusi se cim bolj izogibat mami in ne dajaj ji priloznosti za komentarje. Se bo ze navadila…

Mačkica, pozdravljena!

Ne oziraj se preveč na mamo. Življenje si boš ustvarila sama in prav ti boš s tistim, ki si ga boš izbrala in ne mama.

Pač, mama je mama in mama bo ostala. Preteklo bo nekaj časa in ko sprevidi, da ne more nič spremenit bo do tebe spet taka kot prej. Konec koncev si še vedno njena hčerka in materinske ljubezni do svojega otroka ne moreš spremenit.

Ne glede na tvojo odločitev te ima v sebi še vedno rada in te bo imela še naprej.

LP

Ah veš kaj mačkica.

Brez veze se je sploh razburjati in prerekati z mamo.
Mogoče je pa počasi že v skrbeh za tebe (prijateljice že ločene ti pa še nisi
poročena – hehe )..

Drugače pa imam jaz tudi hčero staro 21 let, no ja fanta ni pustila,
ampak sanja da se bo preselila k njemu ko bo konec šole..
(to se bomo še pogovarjali doma na veeeliko in delali probleme iz nič hehe)
oz. čaka me doooolgoooo in vroče poletje

Kaj pa porečeš na to a??

pa lep zaspani pozdrav!!

Zaspanko

Hvala za odgovore in podporo!
Tale zadeva traja že ene 7 mesecev, zato mi že pošteno najeda! Najbolj mi gre na živce, ker sva z bivšim dobra prijatelja, ampak sploh ne more k meni, ker ga potem mama objema in solze ji silijo na oči in ….groza skratka.
No ja, pa saj bo bolje!
še enkrat hvala,
Mačka

hm…men je vse ful cudno…a ta zdajsnji tip je tisti cudak s hotlinea , ki ti je naredu otroka, ki ga prevec seksualno obremenujes, ki se veliko kregata :)…ali je to tip ki si ga pustila..

Jaz mislim, edvin, da se te take stvari ne ticejo. Ni ti treba zbirat osebnih podatkov dobre macke. Ona ze ve, kdo je njen sedanji.

Tukaj smo zato, da se pogovarjamo o zanimivih temah in ne da preverjamo drug drugega.

Ceprav razumem, zakaj je edvinu to zanimivo. Slovenija je pac majhna in gotovo je misel, da je “dobra macka” morda lahko katera izmed tvojih sosed, vznemirljiva! Samo katera? 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close