Mama mi krade in ne spoštuje zasebnosti
No da pridem k stvari ker mi je zdaj ze res prekipelo! Živim polovicno doma polovično v studentu oz sem zdaj med karanteno večinoma doma ali pri fantu. In ko me ni je kot da bi se moji mami odprla vrata v svet oz v mojo sobo obnaša se kot da ima do vsega pravico in je vse njeno jemlje od mojih oblek do kozmetike, licil itd. ne spoštuje nobene zasebnosti ce ji kaj recem me nadere da kaj se grem da imam ogromno stvari da jih ne rabim in da zivim v njeni hiši, naj omenim da si vse kar imam kupim sama in da mi financno ne pomaga kaj šele skrbi zame. V mojo sobo hodi, kot v trgovino je tudi ze vzela kaj mojega in dala za darilo komu drugemu. Naj omenim da vse dela brez dovoljenja in v času ko me ni doma. Res mi prekipeva vsakic ko me ni kaj izgine in izpuhti v zrak za nameček pa “izposojene”stvari ki mi jih vzame še izgubi založi. Ni mi problem deliti če bi me vprašala če lahko vzame kaj in potem to tudi vrnila mi res nebi bil problem, da pa bi dobesedno krade, uničuje in izgublja stvari in se na koncu se dere name se mi pa res ne zdi prav… Ze od majhnega mi je jemala tudi denar zdaj ga zaradi ocitnih razlogov nikoli ne shranjujem doma… Nevem več kaj naj naredim sem brez vsake zasebnosti,ključa od sobe nimam tudi ce bi ga imela mi nebi pustila zaklepati, ker moja soba povezuje dostop do terase… Res nevem vec…
Odidi in se ne vračaj nikoli več. Najhujše je ko te vsi ustrahujejo, da pretiravaš, da si ti problem, da “zgini crknit na cesto” in podobne fore.
Ni res – še govedu v baterijski reji se da “svoj prostor”. Samo ne pusti se ustrahovati družbi, da nimaš pravic živega bitja, niti predmeta – tudi za npr. Namizno svetilko se razume, da zavzame določen prostor in ne more svetiti brez svoje žarnice. Odidi in si zapomni za takrat ko bo kaj “rabila” in za druge, da ne boš ostala v takšnih za fizično stvar neprimernih oklepih ali “podala zlobo naprej”.
To ni prav.
Zelo pazi, da ko odideš, da se ne vrneš, ker če se, se bo stopnjevalo tako dolgo, da oditi več ne boš mogla – od hipoteke do stran metanja rojstnih listov, do pretvarjanja da umira za rakom, do kraje vseh oblek pred intervjujem za službo, do nasilja nad hišnimi ljubljenčki, do skrivanje zimskih čevljev in kazanje s prtom, da bi morala biti splavljena ker imaš samo raztrgane poletne superge… Samo stran! Vsak ki je podobno skusil ve kakšen strah je, če ne veš niti ali imaš en vložek ker nič ni nikoli varno, noben zapisek za šolo, nobena obleka, noben deodorant, NIČ … Verjame pa tako ali tako noben, da lahko starš tako aktivno sovraži in sili v samomor svojega otroka.
Kar se praktičnih nasvetov tiče – imej samo minimum na katerega računaš in potrebuješ do trgovine ter skrij; ostalo že vnaprej vedi, da mogoče zgine – rojstni list in podobno za omaro na vrvici, ki jo moraš zatipati, denarnico in podobno med vzmetnico in letvijo (pri nogah ali zelo ob steni), par spodnjic, nogavic in vložkov v vzglavnik.
Nihče si ne more misliti kako hudo je, ko se starš odloči, da je tvoj menstrualni cikel njena odločitev in določitev – če ne “upoštevaš” pa jok, da bi morala biti splavljena.
Preveri kaj bi potrebovala, če bi dom bil požgan – tisto imej skrito na varnem. Tudi med rjuhami ni varno, ker se bo odločila, da niso tvoje in jih vzela.
Res veliko sreče in čimprejšnji forever odhod.
Mislim kaj je s tabo? Tudi ce punca OBCASNO zivi doma ne daje njeni mami nobene pravice brskanja, kraje itd. Pa kaj pol ce je hisa mamina, a ji to daje pravico da jemlje stvari brez vprasanja???? Mislim da ne. Sploh pa se je mogoce tudi ona preselila v to hiso pa hisa od zacetka sploh ni njena se pravi najboljs da babico vprasamo kaj si misli ce je hisa mogoce njena?
Deluje kot da ima tvoja mama kot kakšen bordeline ali kaj podobnega, ker je to bolano da ne ločiš kaj pripada tvojemu otroku. Če se dobro razumeta z fantom, ni možnosti da se preseliš tja in rečeš, da boš dodala denar za stroške? Ali pa da vsaj z kakšno prijateljico postaneta cimre, pa imata vsaka svojo sobo. Ali pa enostavno kak dober kovček ali nekaj podobnega, kamor se da shranjevat. Tisto kar ti ni najbolj pri srcu ji pusti, ostalo pa skrij.
Z vsem spostovanjem, ce ne vete kaj govorite bodite prosim tiho. To nima nikakrsne povezave z borderline osebnostno motnjo in vse kar delate je, da poglabljate stigmo in nevednezem predajate napacne informacije. To, da ne locis kar komu pripada, ni nikoli, niti slucajno, v nobeni galaksiji in dimenziji, simptom ali posledica mejne osebnostne motnje. Resnicno, bodite tiho ce nimate pojma, ali pa se vsaj temeljito informirajte. Vse ostalo okej, ampak to, kazanje s prstom na borderline bolnike? Mene bi bilo sram take bedarije na spletu trosit.
Z vsem spostovanjem, ce ne vete kaj govorite bodite prosim tiho. To nima nikakrsne povezave z borderline osebnostno motnjo in vse kar delate je, da poglabljate stigmo in nevednezem predajate napacne informacije. To, da ne locis kar komu pripada, ni nikoli, niti slucajno, v nobeni galaksiji in dimenziji, simptom ali posledica mejne osebnostne motnje. Resnicno, bodite tiho ce nimate pojma, ali pa se vsaj temeljito informirajte. Vse ostalo okej, ampak to, kazanje s prstom na borderline bolnike? Mene bi bilo sram take bedarije na spletu trosit.
[/quote]
Imamisti problem z mamo ze 50 let pa ne zivim vec tm ampak vedno ko pridem k njej prebrska vse moje torbe.
Mene pa zanima kaj je to ta borderline osebnost. Pisete da to ni ampak pls napisite kaj pa potem je borderline. me zanima. Hvala.