Najdi forum

mama je zmešana

Učeri sm pokliču mamo, da me nekam zapelje. Pride takoj pred blok, se usedem in greva. V centru mesta, na semaforju (T križišče), ustaviva zaradi rdeče (šla sva po prednostni cesti – naravnost)… Pol spelje in sredi KRIŽIŠČA!!, opazi nasproti svojga prjatla (tudi na prednosti cesti), ki zavija v njegovo levo in zavije direkt pred njega – čelno, ter ga začne pozdravljat, mu mahat… Zakričim naj vozi po svojem pasu naprej… Po 100m sm ji hotu rečt, da naj ustavi, da izstopim. Reku sm ji, da je zmešana in ni vredna zaupanja, ona se pa nasmeji in…ahh trdi da ga je hotela sam pozdravt. haloooooo USRAL SM SE. Zmešana je! Ne zaupam ji več!
Najraje bi šel od doma, prekinil vse stike z njo. Z očetom sem skregan, ampak za ta dogodek bi mu povedal. Podobno je nardila sestri, katera ne želi imet več stikov z njo. Včeraj sem imel samomorilske misli. Hotel sem poklicat sestro in ji dat nekaj, kar mi je blizu. Bral sem, da so taka dejanja značilna za samomorilce.

Pozdravljen,

To kar je naredila vaša mama gotovo ni bilo odgovorno in upravičeno vas je bilo strah. Težko sicer razberem, kako se drugače razumeta, vendar predvidevam, da je kar nekaj stvari, ki vam niso všeč. Vsekakor je dobro, da dogodek poveste očetu in seveda tudi sestri. Pomembno je, da očetu poveste resnost vaše stiske. Mogoče bi bilo dobro, da ga prosite za pomoč v smislu skupnega pogovora z mamo.
Verjamem, da je spoznanje, da ne zaupate mami zelo težko in postavlja pod vprašaj marsikatero njeno dejanje, vendar morate vedeti, da postajate svoj človek in da niste odgovoren za obnašanje svojih staršev. Normalno je sicer, da vas takšni dogodki prizadenejo, vendar še enkrat poudarjam – vi niste odgovorni za njih. Odgovorni pa ste sami sebi, da poskrbite zase, da naredite vse kar je v vaši moči, da poveste svojo stisko in zaupate, da bo pomoč prišla. Mogoče v tem trenutku še ne vidite rešitve, vendar rešitev vedno obstaja, tudi za vašo situacijo.
Ne vem sicer koliko ste stari, vendar bi se na vašem mestu obrnila na vaš center za socialno delo, kjer se ukvarjajo tudi z mladimi, ki imajo težave doma ali v šoli.

Lepo vas pozdravljam,

Tanja

Če je mama zmešana,še ne pomeni,da se mora zmešat tudi tebi.Opusti samomorilska nagnjenja, in si vsaj ti uredi >>dile>frišn>kura

New Report

Close