Najdi forum

mama je globoko prizadeta

Naj še jaz malo pojamram.

V soboto sem se s sinovoma (1,5 let dvojčka) oglasila pri starših in ko smo se odpravljali je oče omenil, da si bo mama z dediščino, ki jo pričakuje, kupila avto… Mama je dodala da bo to mercedes, nek športen… da jo je moj brat nahecal…Jaz sem tako mimogrede v hecu rekla, da sta z bratom ene budale, da se zmeraj zaletita v kaj, da sta že psa tako kupila, ki sem ga na koncu jaz vzela…

Potem mamo v nedeljo zvečer pokličem in nič hudega sluteč vprašam kako je? In mi odgovarja odrezavo, nakar mi pove, da zato ker je globoko prizadeta, ker sem rekla, da sta z bratom budale. Najprej sem mislila, da se zafrkava potem pa vidim, da ona to na smrt resno. Mene je čisto vrglo in sem ji zabrusila, da če nima kaj bolj pametnega počet…in na koncu sem kar prekinila.

Seveda celo noč nisem spala, danes se že cel dan od živcev pomalem tresem in se sprašujem ali je upravičeno prizadeta…

Vse skupaj ena velika neumnost, ampak res ne vem ali je normalno, da mi to tako zagreni življenje, ko imam sama cel kup bolj važnih skrbi (bolani otroci, služba..)???

Lep pozdrav Petra

Draga Petra.

Verjamem, da vam prizadeta mama lahko pokvari dan. Sicer vam ga ne bi smela, pa vendar je to že druga zgodba.
Ljudje smo na poti rasti, razvoja in učenja. Zato se nam dogajajo take in drugačne težave, problemi, pridejo hudi trenutki, pa spet malo veselja. Krog teče naprej in mi v njem.

Povem vam, pa saj to že sami veste, da vas mamine besede lahko ne bi spravile iz tira, če vi ne bi to dopustili.

Mislim, da je tu v ozadju veliko stvari. Več kot ste jih pripravljeni priznati, in več kot jih lahko spravimo v en post. Vendar iz tega dogodka lahko vidimo marsikaj.
Od vašega tona glasu je bilo bilo v tem primeru odvisno vse. Je bilo mišljeno tako hudomušno, ali pa je bilo v njem malo resnice? Ste mislili da se hecata, ali pa ste imeli kanček misli, kaj če onadva resno? Tu je po mojem mnenju tisti ključni trenutek: brez besed, brez vsega, samo tisti delček stotinke sekunde, ko nekaj začutiš, pa si niti ne znaš razložiti. Je bil tisti občutek? Je bilo v zraku nekaj?

Tako kot ste rekli-velika neumnost. Ampak tako je. Na teh neumnostih stoji svet in vse se vrti okoli tega.

Ne ženite si k srcu, saj veste, da niste mislili slabo. Pa tudi mama in brat to vesta. Vendar malo se je treba prepirati in se potem držati. Potem nas imajo pa raje? Verjemite temu in se ukvarjajte s “pravimi problemi”.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

G. Andreja, najlepša hvala za odgovor. Kljub premlevanju nisem pomislila na “ton glasu” in res je, v ozadju je kup zadev…Prav občudujem vašo modrost, tudi pri odgovorih drugim na forumu. Človek se lahko tu kar nekaj nauči. Še enkrat hvala in lep pozdrav Petra

Hvala vam za prelepe in vzpodbudne besede. Tudi vam lep pozdrav!

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close