Najdi forum

Pozdravljeni!
Bom skušala biti čim krajša in jedernata. Moja mama pije že več let, telesno je skorajda podhranjena (38 kg na 160cm višine), zadnji dve leti- po smrti očeta ( ciroza jeter) zgolj poseda, brez volje do življenja in pije še bolj(poleg vina občasno tudi konjak). Vedeli smo, da v nedogled tako ne bo šlo in sedaj je udarilo. Pred nekaj dnevi sem bila šokirana nad njeno podobo- močno zatečeni in pomodreni gležnji in podplati na obeh nogah ter kar precej napet trebuh ter bolečine v okolici popka ter pod rebri. Ker sem to “pot” napredka bolezni dala skozi že pri očetu si verjetno le lahko mislim, kam to vodi(nabiranje vode zaradi ciroze?).
Mama je trmast človek in absolutno nikoli ne bo priznala realnega stanja tako, kot ga ni pri pokojnem očetu. Za gležnje krivi alergijo na masažno kremo za trebuh napihnjenost zaradi hrane. Problem nastane, ker živi sama in absolutno odklanja kakršnokoli zdravniško pomoč.
Kaj torej jaz, kot hči sploh lahko naredim? Na kateri “stopnji” je njena bolezen in do česa ter v kolikšnem času lahko pride, če ne obišče zdravnika? na kaj naj bom jaz pozorna?
Strah me je, ker je živi uro vožnje stran od mojega doma in v paniki sem že, če mi ne dvigne telefona.
že vnaprej hvala

Spoštovana,

Tvoja mama, je v hudi depresiji in si seveda sama ne bo mogla pomagati.
Stvar ni tako enostavna, saj je osebo možno prisilno hospitalizirati, če obstaja možnost, da lahko škoduje drugim.
Pomoč bi potrebovala čimprej, saj časa več nima veliko. V sebi skriva ogromno bolečine in edina možnost je, da si to prizna..Sicer ne vem v kakšnem odnosu ste..mogoče bi šla, če bi vedela, da je komu mar zanjo…Mogoče bi šla po pomoč, če bi spet v življenu videla nek smisel…Saj veste, kaj ima rada..lahko ji obljubite, da bo lahko spet delala tisto, kar si želi…Lahko ji pomagaš z razumevanjem…s sočutjem….Če je možno preživite več časa z njo….
Kaj pa, če naročite, da pride zdravnik na dom….Mogoče bi jo lahko skupaj z zdravnikom prepričale….

Nabiranje vode je seveda znak zastrupitve telesa, kateremu jetra več niso kos. Telo si namreč z vodo pomaga, da razredči vnešen strup, v tem primeru alkohol.

Omenil sem nekaj možnosti, ki jih lahko uporabite…Pogovorite se z njo in najdite vzrok..in želim, da vam uspe…

Robi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close