Maltežan-nujno!!
Verjemi, da sem poiskusil in prebral veliko o Maltežanih.Tako sedaj lahko jasno in glasno povem: kužkov Maltežanov brez papirjev ni. Zakaj? Lahko, da je leglo bilo pravo: torej psiček in psička Maltežanka, ampak če ni pocukrano z papirji, je nekaj narobe. In to narobe je lahko veliko ali malo. Sedaj pa plačaj 100 ali 200 EUR, in ko se zaljubiš v malo kepico ti postane jasno zakaj nima rodovnika. Morda pa tudi ne. Vsakdo sam odgovarja, ni pa lepo, če “špara” na račun malih nadobudnežev.
Za vsaki slučaj pa vam sporočam, da lahko psičke, z vsemi papirji in čipi kupite na Madzarskem. Verjemite so več kot polovico cenejši. [email protected]
Ni to reklama, ampak dejstvo, da imajo na Madzarskem nižji standard od nas.
leon
Še vedno mi je fascinantno, kako si ljudje želijo čim CENEJŠEGA psa. Me zanima, s čim boste plačali veterinarja (nikar ne mislite, da bo pa vaš res zdrav; moj je naenkrat zbolel in je za zdravljenje šlo ok. 600€ v enem mesecu, od tega 300 € samo pri enem obisku), opremo (sploh pri mladičku je en cel kup stvari, ki jih je treba nakupit). Da ne omenjam kvalitetne prehrane, pa šolanja (tečaji so od 100 € dalje), pa kmalu se zgodi, da so še težavice pri zobkih in je potrebno puljenje = ponoven obisk pri veterinarju, kakšno zavarovanje za psa tudi ok. 100 € … Malo zdrave pameti je pa le treba imet. Od zraka pes ne bo živel, da bo zdrav od trenutka, ko ga boste pripeljali do konca življenja je pa tudi utopično. Skratka, pes stane. Tega se je treba zavedat.
O leglih maltežanov je pa nekaj napisano na forumu maltezan.net/forum.
Ne “špara” se na živih bitjih! Pes je LUXUS in ta veliko stane.
Kar pa se zavarovanja psa tiče; če se mu kaj zgodi in je račun veterinarskih stroškov npr. 600 €, nam, ki imamo psa zavarovanega, zavarovalnica povrne 300 €.
Tudi ti imaš najbrž sklenjeno nezgodno zavarovanje, zakaj bi bilo za psa drugače?
Sem in tja se tudi na Madžarskem najde kaj dobrega……..Seveda pa ne za 100 evrov…..
Ko bi se vsaj minimalno potrudil(a) se minimalno pozanimati o problematiki šteparjev in
preprodajalcev psov, bi te mogoče še kdo resno jemal.
Ampak ne, nekje “po vetru” je do vas priplavalo, da je rodovnik pač samo eno “afnanje”, da
so pa na Bol** in podobnih oglasnikih ja kužki čist poceni, pa “čist enaki kot tisti z rodovnikom”
Pocukrano ja.
Zakaj si nihče ne vzame niti pol ure svojega časa in si pogleda video o pasjih farmah recimo
v sosednji Madžarski, od koder jih naši preprodajalci uvažajo?
Kako se nikomur ne zdi nič čudno, da kupijo psa pri človeku, ki ti lahko “zrihta” katerokoli
pasmo, ki si jo izmisliš, jasno brez papirjev, ker so itak brez veze?
Če je rodovnik brez veze, zakaj potem sploh kupovati “pasmo” (za katero imaš samo besedo
prodajalca, da je to to) zakaj si ne omislite “majhnega belega dolgodlakega kužka” in je?
Zakaj potem govorite okoli, da imate “maltežana”? A ni to pocukrano?
Ko bi se vsaj minimalno potrudil(a) se minimalno pozanimati o problematiki šteparjev in
preprodajalcev psov, bi te mogoče še kdo resno jemal.
Ampak ne, nekje “po vetru” je do vas priplavalo, da je rodovnik pač samo eno “afnanje”, da
so pa na Bol** in podobnih oglasnikih ja kužki čist poceni, pa “čist enaki kot tisti z rodovnikom”
Pocukrano ja.
Zakaj si nihče ne vzame niti pol ure svojega časa in si pogleda video o pasjih farmah recimo
v sosednji Madžarski, od koder jih naši preprodajalci uvažajo?
Kako se nikomur ne zdi nič čudno, da kupijo psa pri človeku, ki ti lahko “zrihta” katerokoli
pasmo, ki si jo izmisliš, jasno brez papirjev, ker so itak brez veze?
Če je rodovnik brez veze, zakaj potem sploh kupovati “pasmo” (za katero imaš samo besedo
prodajalca, da je to to) zakaj si ne omislite “majhnega belega dolgodlakega kužka” in je?
Zakaj potem govorite okoli, da imate “maltežana”? A ni to pocukrano?[/quote]
Verjemi, da zelo dobro vem o čem govorim. Doma imam dva psa z rodovnikom, enega mešančka in enega rodovniškega brez rodovnika. Zelo dobro vem kakšen je kateri, s kom je kaj narobe in s kom ni.
Ne vleči me za jezik in ne želi si, da se o tem razpišem, ker verjemi, da ne tebi in ne ostalim zagovornikom rodovnika, napisano ne bi bilo všeč.