Najdi forum

Maltežan-nujno!!

Nujno bi rabila kontakt osebe, ki ima leglo pasme Maltežan, kajti kolegica si ga zelo želi in bi jo radi presenetili,hvala in lep dan vsem skupaj.

Obrnite se na Klub za pritlikave pasme, ga. Marija Ferlež, tel. 02 332 39 24 in 040 856 411 in gotovo vam bo z veseljem pomagala z informacijami.

Nikar ne kupujte pri preprodajalcih!

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Hvala ti YO sem jo že klicala, ampak ima kužke samo z rodovnikom. Ali imaš mogoče še kakšno kontaktno osebo, ki ima maltežane brez rodovnika?,hvala in lep dan…

Ja, imam, vse so od preprodajalcev in dvoriščnih rejcev. Če želiš, ti uredim še ogled kakšnega takega maltežana. Spoznaš jih pa po kratki valoviti dlaki, težavah z očmi, velikosti (precej večji od maltežana) in živčnosti. Najbolj znani so pri nas potomci, ki so plod parjenja mama + sin in brat + sestra = isti rejec in vsi psi imajo dedno bolezen.

Yo

Pri rodovniku se ne gre za prestiž ampak zato, da dobiš v redu psa. Bolje je malo več odšteti pri nakupu, kot pa ga potem stalno voziti k veterinarju in gledati kako pes trpi.

Nisem mislila nič slabega in hvala za tak odgovor….

Saj vem, da nisi mislila nič slabega. Tudi jaz nisem. Samo res ti nihče ne priporoča nakup od preprodajalca.

Vem,ampak kaj ko so tako dragi:(((…

Tjaška, za nakup nerodovniškega psička ne boš odštela veliko manj, to ti zagotavljam. Maltežana si želiš – zakaj, se vprašaj. Ker ima dolgo belo dlako, všeč ti je njegov karakter, majhen je, igriv. Če boš kupila nerodovniškega psička, pa se ti bo zelo verjetno (izkušnje mnogih) zgodilo, da boš dobila živčnega psa, prevelikega, s krajšo, verjetno skodrano in ne nujno povsem belo dlako, ki je tipična za maltežana. Maltežanov pri nas ni toliko, da bi lahko računala na kolikortoliko tipičnega predstavnika pasme brez rodovnika. Bolezni in napake, ki se v teh leglih pojavljajo, sem ti naštela ravno zaradi tega.
Cena rodovniškega mladiča bo resda nekoliko višja, vendar bo pes že cepljen, razglisten, socializiran, primerno oskrbljen in negovan. Če boš kupila nerodovniškega psa, bodo vse to tvoji stroški (vem, ker vem, iz katerih legel so nerodovniški maltežani v Sloveniji), povrhu vsega pa te zelo verjetno čakajo še draga zdravljenja dednih bolezni.
Odločitev pa je tvoja.
Če imaš čas, ti priporočam, da se oglasiš na razstavi v nedeljo 28.3. na Gospodarskem razstavišču in navežeš stik z lastniki maltežanov.
Pokliči ponovno gospo Ferlež in ji povej, da nimaš želje vzrejati/razstavljati, morda ti lahko pomaga najti kakšnega mladička, ki nima razstavnih potencialov, in je zato nekoliko cenejši.

Lp, Yo

Vse,kar sem hotela napisati mi je “z jezika vzela” Yo :)))

Tjaska,mocno ti odsvetujem nakup maltezana brez rodovnika-jaz sme nasedla in se opekla…

lp

V naravi ni ne kazni in ne nagrad so samo posledice...

Ojla! Tudi jaz se pridruzujem vecinskemu mnenju. Maltezan brez rodovnika je slaba ideja in se slabsa nalozba! Sicer pa to velja za vse nerodovniske pse, sploh, ce so prisli od kaksnega preprodajlca. Pa ne me narobe razumet, da sem slucajno prepricana, da je le rodovnisko dovolj dobro. Doma imam med drugim tudi dva nerodovniska kuzka, ki sta s seboj na svet prinesla vsak vsaj po eno (do sedaj odkrito) dedno “tezavico”. Nadlezno, nevarno, pa se drago, saj veterinar ni poceni!

Ce bi prijateljico radi presenetili ji kupite knjigo o maltezanih (prebrskaj amazon) in se eno o negi psa. Ce ji bo kuza se vedno vsec naj si ga kupi sama. lp

Živjo Tjaška!

Prosim nikar ne brez rodovnika…Uči se na naših napakah.

Prosim preberi: http://www.mojpes.com/forumbb/viewtopic.php?t=3066

Lp

Jaz mam doma nerodovniškega maltežana in nima nobene bolezni.Zanj smo dali 50.000 sit.Malo prebrjskaj bo oglasniku in morda boš našla kakšnega maltežana.Za vse druge informacije o maltežanih pa poišči v enciklopediji psov.Povem ti samo,da so ti kužki igrivi in včasih tudi mal trmasti!

pinkica, na tvojem mestu bi bila vesela, da s kuzkom ni nic narobe (zaenkrat, pri nasi se je pokazalo pri 6 letih…bolezen zaradi katere bo pocasi oslepela!!!!) vseeno pa ne bi takega nakupa priporocala se ostalim! Tveganje je vedno in nikoli ne ves kje ti kdo podtakne bolnega mladicka. Zato je treba preveriti tudi vzreditelja, ki prodaja pse z rodovnikom!

V raznih enciklopedijah pa so ponavadi informacije zelo suhoparne in zato povsem premalo za novega lastnika mladega kuzka. je pa ze bolje, da se zacne brskati po internetu in iskati informacije o karakterju, negi in podobnem. lp

Hvala vsem za odgovore in kar zmrazilo me je, ko sem brala zgodbe lastnikov kužkov:((…

Pia zakaj nisi zadovoljna z svojim kužkom,saj ko sem na netu prebirala tvoje odgovore si bila zelo zadovoljna,no ampak to je bilo leto nazaj, je s kužkom sedaj kaj narobe?

Saj ne recem,da nisme zadovoljna je najlepsi in najboljsi in vse naj,samo ima pa veliko napak katere imajo tudi trajne posledice…

Ce noces dati za operacije se enkrat toliko kolikor si dala za psa ti svetujem,da ga kupis z rodovnikom 😉

lp

V naravi ni ne kazni in ne nagrad so samo posledice...

zelo rada bi imela maltežana pa mi ga starši nočejo kupiti ker so predraga a se da kje dobiti maltežana brez rodovnika pod 100eur
prosim povejte mi

Na oddelku s plišastimi igračami. Živ maltežan brez rodovnika pa ne obstaja.

Živjo!
Najcenejši maltežani brez rodovnika so okoli 250 ali 300 Eurov. Ampak ti močno odsvetujem nakup
nerodovniškega maltežana!

New Report

Close