Najdi forum

Kot sem rekla, to je šesti čut.
Preberi še enkrat moj zadnji stavek.

Glej, šesti čut gor ali dol, z našim intuitivnim razumevanjem napisanja si nimamo tu kaj pomagati, ker avtorica sporočila išče KONKRETNE PODATKE IN KONTAKTE, ki jih lahko dobi samo na podlagi INFORMACIJ, kaj sploh želi in išče.

Se podpišem, Tasmanski vrag. Pika in amen.

Res se ne čudim, številu ubogih zavrženih živalih, saj je vzorčnih primerov nepremišljenih nakupov živali več kot dovolj. Žal.

Hmmm, če sem še malce žleht; tudi meni bi še 2 psa terapevtsko zelo pomagala. Ampak šment – ne časovno in ne finančno si tega ne morem privoščit, česar se še predobro zavedam!
Lp, Katja

Glej, šesti čut gor ali dol, z našim intuitivnim razumevanjem napisanja si nimamo tu kaj pomagati, ker avtorica sporočila išče KONKRETNE PODATKE IN KONTAKTE, ki jih lahko dobi samo na podlagi INFORMACIJ, kaj sploh želi in išče.[/quote]

Mogoče bo tole zvenelo rahlo nesramno ampak ne morem si kaj: Ti, Tasmanski vrag, bi svojemu bolnemu otroku kupila psa, če bi zato lažje prenašal svojo bolezen? Predvidevam, da ne, ker žival ni igrača. Imam prav?
Bog se vas usmili!!

ne dojemam več vaših mentalnih kapacitet :((
bilo je govora o TERAPEVTSKEM psu (iz strani TV).
očitno nimate pojma čemu tak pes služi…

sama sem se javila osebi zaradi kužka (se uvajan na področje terapevtskih psov; se javila za testiranje karakterja, ponudila psa itd), vendar sem bila zavrnjena, pa čeprav sem povedala, da ravno maltežan za majhnega otroka ni tako primeren kot bi bil kakšen drug (večje oz. srednje pasme)

menim, da je brez veze pametovati dalje, v kolikor se nam izvornik sporočila ne oglasi, saj ne vemo za kaj se gre, na podlagi česa je bil predlagan pes, kaj je z deklico itd.

lp

Glej, šesti čut gor ali dol, z našim intuitivnim razumevanjem napisanja si nimamo tu kaj pomagati, ker avtorica sporočila išče KONKRETNE PODATKE IN KONTAKTE, ki jih lahko dobi samo na podlagi INFORMACIJ, kaj sploh želi in išče.[/quote]

Mogoče bo tole zvenelo rahlo nesramno ampak ne morem si kaj: Ti, Tasmanski vrag, bi svojemu bolnemu otroku kupila psa, če bi zato lažje prenašal svojo bolezen? Predvidevam, da ne, ker žival ni igrača. Imam prav?
Bog se vas usmili!![/quote]

Pa si ti sploh prebrala, kaj sem napisala?

Če bi moj otrok potreboval terapijo s psom, bi mojemu otroku organizirala terapijo s psom!

Ampak to ne pomeni, da bi kupila prvega maltežana, ki bi mi ga kdo ponudil preko nekega foruma. Ampak bi se o terapiji pozanimala, kontaktirala bi ljudi, ki imajo terapevtske pse, na podlagi diagnoze mojega otroka bi izbrala primernega psa, če pa to ne bi šlo, bi za začetek prosila za pomoč ljudi, ki terapevtske pse imajo.

Kot je že TejaM povedala – če otrok potrebuje kontakt s terapevstkim psom, mu maltežan ne bo niti najmanj koristil. Starši bodo imeli psa, odgovornost z njim, otrok pa ne bo imel nič od tega.

Ne verjamem, da je zdravnik predpisal: “kupite maltežana”. očitno so na podlagi diagnoze predvidevali, da bi znal stik z živaljo (očitno psom) pomagati pri reševanju neke težave. Ampak potrebno je najti psa primernega točno za sobivanje z otrokom, ki ga pesti določena težava. In pravi naslov bi bili ljudje, ki s terapevtskimi psi delajo, ne pa prvi preprodajalec maltežanov, ki ga bo ponudil za 600 evrov avtorici posta.

Jaz imam pa bolj občutek, da gre za kakšnega alergičnega otroka in da doma želijo imeti psa – pa so jim zdravniki svetovali, katere pasme so primerne za alergike. A ni maltežan med njimi, imam nekako v glavi (lahko da se motim)?

Brezveze ugibat na pamet, dokler avtor posta ne pove, zakaj sploh gre.

Podpišem, tu ni kaj dodati. Tukaj smo res ljubiteljice živali, navsezadnje je forum temu namenjen, s tem pa ni rečeno, da ne maramo otrok.

Tako je, nima smisla ugibat, se mi pa zdi, da otrok pač potrebuje psa, ker mu bo z njim lažje, nikakor pa ne terapevtskega psa. Dobivam občutek, da bi takšnega psa potreboval marsikdo drug.
Da se pa avtorica posta ne oglasi več, je pa čisto normalno. Kdo pa bi se, če jo napadate z vseh strani.

Tole npr. ni nobeno napadanje, ampak konkreten nasvet, kje naj iščejo psa. Kup ostalih pa vas ni napisalo prav nobenih nasvetov, ampak se vrtite okoli vprašanj kvalitetnega materinstva in intuitivnih ugibanj o ne vem čem. Ta niso pomembna, pomembno je, zakaj in kakšnega psa iščejo in kako se tega primerno in odgovorno lotiti, npr.:

Tasmanski vrag, Jenny in še nekatere druge, očitno zafrustrirane in zaplankane zagovornice živalskih pravic: nekdo se je namenil, da bo nabavil maltežana, in ve, pametne kot ste, takoj skočite v luft in sklepate, da nima pojma o pojmu, da spračuje na napačnem kraju, da pes pač ne more biti namenjen bolnemu otroku, da je s takšnim psom ogromno dela (kar naj bi mama, ki ga kupuje, sevede ne vedela), da naj raje stopi v prvo zavetišče in reši kakšnega ubogega, zapuščenega psa, itd itd itd.

Dajte no, pomislite, kaj pa, če je ta mama, ki psa kupuje, o vsem tem temeljito razmislila, se pozanimala, psa bi pa rada čimprej dobila, ker ima pač njen otrok specifične težave, ki bi jih pes po nasvetu nekoga, ki se na to spozna, pomagal rešiti? In kaj zato, če ta mama ni vešča običajnega postopka nakupa psa, oziroma takšnega, kot vi mislite, da je običajen? Kje pa piše, da mora vsak laik, ki hoče kupiti psa, najprej pet let brati revijo Kinolog, spremaljati vse forume in spletne srani, ter doktoritrati iz pasje vzgoje???

Napadli ste nekoga z vsemi topovi, in to samo na osnovi vaših predpostavk, da bo tako nabavljen pes očitno trpel nesrečno življenje pri lastnikih, ki bodo če 14 dni ugotovili, da so psa nabavili po pomoti?

Avtorica sporočila JE DOBILA natančne nasvete, kam se naj obrne, ko išče maltežana, če bi kdo prebral sporočila.

In to prav od tistih, ki jim tisti, ki se oglašate samo zato da se razburjate (ne posredujete pa avtorici nobenega nasveta, kje naj dobi psa, kaj šele maltežana), očitate (pazi to) frustriranost.

Še enkrat, avtorica se naj obrne:

– na pasemski klub, v primeru iskanja maltežana na Slovenski klub za pritlikave pasme (naslov:Slovenski Klub za Pritlikave Pasme, Frankolovska 22, 2000 Maribor, kontakt: Marija Frlež (predsednica) 040856411, Stanka Stoporko Gavez (tajnica) 02 331 76 94)

Tam vam bodo dali podatke o vzrediteljih maltežanov in napovedanih legel.

– podatke o napovedanih leglih lahko dobite tudi pri Kinološki zvezi Slovenije.

Avtorica sporočila JE DOBILA natančne nasvete, kam se naj obrne, ko išče maltežana, če bi kdo prebral sporočila.

In to prav od tistih, ki jim tisti, ki se oglašate samo zato da se razburjate (ne posredujete pa avtorici nobenega nasveta, kje naj dobi psa, kaj šele maltežana), očitate (pazi to) frustriranost.

– na pasemski klub, v primeru iskanja maltežana na Slovenski klub za pritlikave pasme (naslov:Slovenski Klub za Pritlikave Pasme, Frankolovska 22, 2000 Maribor, kontakt: Marija Frlež (predsednica) 040856411, Stanka Stoporko Gavez (tajnica) 02 331 76 94)

– podatke o napovedanih leglih lahko dobite tudi pri Kinološki zvezi Slovenije.[/quote]

Res je, avtorica je res dobila nasvet, kje lahko popraša po maltežanih. Zato ji nasveta nisem ponavljal še jaz.

Res pa je tudi, da je avtorica bila deležna kupa neutemeljenih obtožb, soljenja pameti in nasploh pametovanja o tem in onem, kot da sama ne zan šteti do tri. In zaradi slednjega sem se oglasil. In se v tej temi ne bom več.

– podatke o napovedanih leglih lahko dobite tudi pri Kinološki zvezi Slovenije.[/quote]

Res je, avtorica je res dobila nasvet, kje lahko popraša po maltežanih. Zato ji nasveta nisem ponavljal še jaz.

Res pa je tudi, da je avtorica bila deležna kupa neutemeljenih obtožb, soljenja pameti in nasploh pametovanja o tem in onem, kot da sama ne zan šteti do tri. In zaradi slednjega sem se oglasil. In se v tej temi ne bom več.[/quote]

Avtorico sem tudi kontaktirala in ji posredovala podatke, kam se naj obrne. Vendar je ti podatki ne zanimajo, ona želi, da družini nekdo podari maltežana, ki ne rabi imeti rodovnika (ne išče psa zase in svojega otroka).

TV, ne razumem. Kako avtorica ne išče psa ne zase in ne za otroka?

Če prav razumem, je ne zanima ne poreklo psa ne nič, samo da je bel, dolgodlak, majhen in zastonj?

Ne razumem, res ne.

ja, mora bit bel, menda. pa majhen….

g Mlakar nima te številke ki je navedena,Ko sem klicala navedeno številko se mi je javila starejša gospa in je rekla da je pomota in da jo že velikokrat kličejo.Ker bi zelo rada kontaktirala z g. Andrejo mi lepo prosim povejte njeno številko saj si zelo želim kupiti Maltežana.V naprej se vam lepo zahvaljujem.

Glede na to, da je vmes minilo že kar nekaj let, bo treba najt nove kontakte. Kliči na KZS in se pozanimaj.

Sama poznam dve slovenski psarni:

psarna Maltese.angel
psarna Valentina’s Magic

Kdaj imajo legla pa ne vem…. Kontaktirajte direktno vzreditelje ali pa KZS….

New Report

Close