Najdi forum

SONČEN POZDRAVČEK VSEM !
ODPRAVLJAM SE NA MALTO IN ME ZANIMAJO KORISTNI NASVETI ( je bil že kdo tam? Na kaj je treba biti pozoren? Katere izlete priporočate? Pa hrana, vročina, cene, nočno življenje, lokalčki, diskoteke, ….. ??? )
HVALA!

MAJČI

Kdaj greš, al si mogoče že šla?????????????

Na Malti sem bila pred dvema letoma, in sicer v začetku oktobra (bilo je še vedno toplo in lepo vreme, tudi morje je bilo O.K.). Lahko bi rekla, da sem si ogledala skoraj vse. Agencija, s katero sem letovala, je imela organizirane izlete.
+ Blue Grotto – so neke take jame, ki jih je izdolblo morje v klife (ogled s tipičnimi malteškimi ribiškimi čolni) Tu se vidi tudi najmanši malteški otok – Filfla (pomeni poper), kjer domujejo kuščarji
+ Inside sea (na otoku Gozo)
+ Gobja skala – na tej skali rastejo neke gobe, za katere so v preteklosti mislili, da imajo čudežne zdravilne učinke (na otoku Gozo)
+ Modro okno (na otoku Gozo)
+ veliko starih templjev
+ glavno mesto La Valletta, seveda (mislim, da se lahko tudi z ladjo popelješ ob obali mesta)
+ Popay village – tu so snemali film o Popaju (pred tem sploh nisem vedela, da obstaja film), pa so ostale še lesene barakice (seveda ti zaračunajo vstopnino, ampak si lahko vse skupaj ogledaš od daleč – mislim, da prav nič ne zamudiš)
+ peščeni plaži Golden Bay in Mellieha Bay (ostale so kamnite)
+ otok Comino – ima lepe lagune (žal nisem bila, ker so v tistem času snemali film o grofu Monte Cristu)
+ svojevrstna zanimivost so tudi avtobusi (pravi oldtimerji)

Nisem še šla. Še grem.

Grem čez 14 dni.
LP

MAJČI

hmmmm bil tam 4 krat. Prvič v St. Juliansu, potem v Sliemi pa dvakrat v bugibi(tak nekak)…. V hotelu sem bil samo v Sliemi, drugač pa skoz v apartajih, meni osebno je boljše v apartmaju, maš hladilnik pa vse ostalo (čeprav štedilnika ne rabiš :))

Vodo pij kupljeno (to ti bojo vsi rekli), čeprav smo pili tudi iz pipe pa lih nismo meli driske al pa kaj podobnega :), njihova specialiteta je zajec (nisem poskuso), pizze majo tanke kot CD 🙂 (vsaj tam ko sem jaz bil), veni majo dosti kioskov v katerih vsepovsod dobiš chicken &chips (to je v bistvu polovico piščanca v velikosti goloba in pomfri), pa hamburgere(meni niso bli najboljši, sem raje zavil v Meca), v kake fancy restavracije pa nisem hodo,….

Glede vročine – ne se čudit če bo tudi ob 11 zvečer še vedno 28 stopinj(se zgodi), čez dan je zelo vroče, samo je sonce pod nekim hinavskim kotom in če ne paziš te lahko fajn ožge

Meni se nikoli ni zdelo nekak preveč drago, samo to je samo moje mnenje 🙂
Aja pa če se boš vozla z taxi-jem, nikoli ne vzami prve cene ki ti jo ponudi :)), še boljše pa je včasih kar v hotelu rečt, ker v nekaterih hotelih majo zmenjeno pa je ceneje.

Če boš v St. Juliansu al pa ki blizu(Sliema), ti nočnega življenja ne bo manjkalo :)))), v drugih krajih pa se najdejo lokalčki pa diskači….

Izleti hmmmm Sicilija je svinjsko draga, pa še domačini so rekli da se ne splača, ker zagoniš celi dan pa se celi si zmantran, ko prideš nazaj, pa na siciliji je baje ful drago(da gres na pijačo, pa spominki), plava laguna je lepa, na gozotu nisem bil, lahko greš tudi sam po otoku z avtobusi, ker sploh niso dragi, pa ne se čudit ko se včasih pelješ z avtobusom v eno smer po eni poti, nazaj pa po drugi(po možnosti ob morju) in seveda ta druga pot je dražja :)))))
Pa njihova fešta je tud zanimiva – to je v bistvu tekmovanje med vsemi mesti in vasicami na malti katera bo najlepše proslavla praznik svojega svetnika in katera ma najlepši ognjemet (tak so vsaj nam povedali)

Tu maš od intelekte naslov pa si malo poglej ti piše o izletih pa verjetno še kaj
http://www.intelekta.si/

To je zaj tak na brzino če te pa vaju še kaj zanima pa vprašajta.

KAKŠNO JE VREME OKTOBRA NA MALTI (TEMPERATURE, DEŽ, VETROVI ITD). NE VEM KDAJ JE NAJBOLJ PRIMEREN ČAS ZA OBISK TE DRŽAVICE, PA ŠE BOLJ ZMRZLJIVE SORTE SEM.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close