Malo za “sive celice”
Jajčevci, avokado in hruške krepijo zdravje, delovanje maternice in materničnega vratu – tudi izgledajo kot omenjena ženska organa. Sodobne raziskave so pokazale, da samo en zaužit avokado na teden pomaga ženski, da hitreje izgubi kilograme pridobljene med nosečnostjo, hormoni pridejo v ravnovesje, avokado prav tako varuje pred rakom na materničnem vratu. Nadvse zanimivo je naslednje dejstvo: natanko 9 mesecev je potrebnih, da vzgojimo avokado (od cveta do zrelega sadeža).
Fige so polne semen in med rastjo visijo v paru. Fige povečajo gibanje spermijev, število spermijev in plodnost.
O super, to je zame sobra novica. Namreč, jeseni sem šele dodobra “spoznala” avokado, prej se mi ni sanjalo o njem, kaj šele, da bi ga jedla.
Sicer sem ga enkrat že probala, takrat mi ga je sestra dala na kruh – na rezine topljenega sira. To mi je bilo res njami, ampak potem sem kar nekako pozabila na ta sadež. 🙁
Sedaj pa je bil problem ta, da sirov ne uživam in se je bilo potrebno zmislit nek nov recept ker sem tudi brala o zdravilnosti avokada.
Jaz ga sedaj uživam kar v solati, narežem ga na majhne koščke, jaz solim z himalajsko soljo in zabelim z oljčnim oljem. Brez kisa. Meni je to sedaj super njami in to je moje kosilo vsak dan v službi. Tako sem se “zasvojila” z avokadom, da ga jem tudi čez vikend.
Potrebno je biti pazljiv, da kupiš lep, zrel avokado, ker jih poberejo in dajo na police trgovin še ko je popolnoma trd. Bljak.
Jaz sedaj uživam tisti bio avokado, kjer sta dva v pakiranju (Mercator – ne vem kako je s tem po drugih trgovinah) in je bolj sveto zelene barve kot tisti “standardni” in je že kupljen precej mehak in lupina je tanjša. Sedaj kupujem samo tega in ni potrebno čakat doma, da dozori. Da dozori, ga je dobro dati v skledo z zrelimi jabolkami ali časopisni papir na toplo.
Aja, jajčevcev bi se pa bolj izogibala, ker je to razhudnik in se ga ne priporoča. Tako kot krompir, paprike, paradižnik.
Lep pozdrav pa le hitro po kak avokado. Mene “moj” že čaka. :))))
Avokado je zelo dober,če ga olupite, narežete na majhne rezine ali kocke (seveda mora biti primerno zrel – lupina se mora rahlo udreti pod prstom)
in vmešate med solato (lahko samo zeleno, lahko razne mešanice). Takšni solati ni potrebno dodajati nič olja ali le malo, ker je avokado precej masten (ZDRAVE MAŠČOBE), namesto kisa pa dodajte malce limoninega soka. Tudi tisti, ki vam okus avokada samega ni všeč, vam bo v solati OK.
Avokado lahko zmešate tudi med različno sadje, ali sadne napitke in bo zelo dobro, pa še zdravo.
Pa seveda omaka guakamole, kot je omenila ena zgoraj (nakockan avokado, paradižnik, malo česna in čebule, malo soli), ali avokado rezine na polnozrnatem kruhu, razhlo posoljen, morda malce česna v prahu,ali avokado v skutinem namazu, ali pa (ko se že navadite na okus) ga pojeste brez dodatkov, prerezanega na pol, odstranjena kost in pojeste z žlico, itd… variant in receptov je tudi na spletu veliko.
http://bibaleze.si/clanek/nosecnost/s-hormonom-nad-zensko-neplodnost.html
…kaj mislite, je ze to preizkuseno mogoce tudi pri nas???
Ful dober clanek za tiste, ki hocejo spremenit prehrano in izboljsati celice…
…nekje sem prebrala, da so zenske, ki imajo zelo veliko celulita, zelo zakisane, ker je to najbolj viden znak zakisanosti telesa…in to naj bi vplivalo na samo ovulacijo in posledicno zanositev.
Kaj pravite na to? Imate veliko celolita 😉 ?
Jaz ga imam ogromno, ceprav sem suha (170 cm, 58 kg)!!!!!!!!!
Mi je dalo kar mislit!!!
Sej znakov zakisanosti je ogromno in praktično vsi ljudje lahko najdejo kakega. Ali so to glavoboli, utrujenost, slaba prebava, bolečina v želodcu in spahovanje, boleče manstruacije, ….
Tako da zakisanih je, po mojem mnenju, ogromno ljudi, s tem, da imajo eni majhne težavice, drugi večje, nekateri jih pa (še) nimajo.
Pri celulitu je pa tako, da ga imajo po večini tiste ženske, ki imajo zelo malo mišične mase in veliko “špeha”, pa čeprav so lahko suhe.
Avokado. Pred zadnjim uspešnim postopkom sem se res basala z avokadom, ravno zaradi takih informacij:-). Pa olive so tudi bile na spisku.
Najbolje ga je res skriti v najljubšo solato, saj pol ko se ga že navadiš, gre lažje dol po grlu.
Sem pa včeraj prvič naredila sinu krompirjev pire z avokadom, njamsi mu je teknilo, ker drugače ne mara tolk krompirja. Sem probala še jaz in je res bil dober pirejček. Samo tu je treba biti pozoren, da se ga ne da direkt v vroči pire. Vročina ubija omega maščobe.
Celulit. Imela veliko, bila suha 178cm, 56kg, mišične mase velik, mal špeha. Ena moja prijateljica je v študentskih letih bila ornk debela, špehnata, ampak o celulitu ne duha ne sluha. Tak da jaz tu fore ne vidim.
Ful dober clanek za tiste, ki hocejo spremenit prehrano in izboljsati celice…
http://www.avita-katalog.com/index.php?nid=63%5B/quote%5D
Iz tega članka pa mesa ne bi črtala, je ravno meso-proteini pomembni za dobro rast in zrelost celic
Tudi oreški so vir beljakovin in zelo dobrodošli
Ostale solate se mi pa ne da brat:-). Vsak naj itak ob vsem tem uporabi svojo zdravo pamet:-)
In kako odpraviš zakisanost telesa?
To mi je malo smešno. Na celulit, debelost ima velik vpliv tudi dedni zapis. Jaz se ogromno gibam, pravilno prehranjujem (dobro, pojem tudi kdaj pa kdaj kako sladkarijo), ampak kg se nemorem znebit, kaj šele celulita?! Moja mami je takšna in vse ženske po mamini strani, potem pa je še tu ati, ki pa tudi ni tak nedolžen :))) pa ženske po atijovi strani… tak pač je s tem. Pomoje me celulita in maščobnih blazinic reši še samo kak plastik! :))) Ha ha ha :))
Kako se razkisati?
Uf, veliko berem o tem, vendar bolj malo prakticiram 😉
Razkisamo se s pravilno prehrano, jesti moramo čim manj OH-jev. Morali bi se tudi klistirati (vsake toliko časa), piti bazične praške, ter se namakati v bazičnih kopelih….TO JE TO…
No, da vam povem…14 dni nazaj sem si kupila teste, tj.lakmus papirčke, ki ti na urinu pokažejo kako si zakisan. In ne boste verjele, pokazalo mi je, da sem popolnoma zakisana, mojemu pa ne. Takoj sem si kupila bazično kopel, sedaj pa si namakam noge, vsak drug dan, vsako jutro si izstisnem dve pomaranči in limono ter to spijem na prazen želodec. Zaenkrat sem pri tem…bom naredila čez čas zopet test, pa bom videla, če sem bom odločila še za klestiranje. V naslednjem postu vam pripenjam link, ki se ga splača prebrati, in boste ugotovile o čem govorim….