Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost malinov in krvomočnični čaj-kako dozirati?

malinov in krvomočnični čaj-kako dozirati?

Drage sotrpinke!
Danes sem si po vaših nasvetih kupila oba čaja. Sedaj pa ne vem, kako si jih pripraviti: koliko časa morajo vreti? Ali mi lahko katera prosim napiše? Bom zelo hvaležna!!!!
MAja

Krvomočnica – dve žlički čaja popariš s tri decilitre vode, pustiš 10 min, precediš in po požirkih spiješ zvečer pred spanjem. Oziroma jo spijeta oba s partnerjem. Vsak svojo dozo.
Malino pripravi na isti način, le da jo jaz spijem kar v službi.
Upajva, da nam bodo čajčki čimprej pomagali. lp

Samo en mali popravek. Dovolj je če pustiš stati samo 5 min, ker je drugače premočen čaj. Pa če piješ oba vsak dan, je dovolj vsakekga po 2 dcl.

Lp

Zakaj so dobri ti čaji?

Ti čaji nej bi bili magični zvarki, ki bi nam pomagali do jenčijev. Predvsem krvomočnica.

Jaz jo kuham takole – v 2dcl vrele vode namočim za 5 min. 1 čajno žličko krvomočnice. To je to!

enkrat sem ze na tem forumu vprasala kako se rece krvomocnici z latinskim izrazom kajti zivim v tujini in niti pod tocko razno ne vem kako naj najdem caj katerega ime poznam samo v slovenskem jeziku,

najlepsa hvala

Geranium robertianum

Rada bi vas samo na nekaj opzorila. Geranium roberianum je krvomocnica,ki jo ve uporabljate(ceprav v moji knjigi ne pise nicesar o zdravljenju tovrstnih tezav),pazite pa,da ne boste pile krvavega mlecnika-chelidonium majus,ki mu nekateri tudi pravijo krvomočnica,ker ta je pa strupen! Zato previdno pri kom kupujete!
Lep pozdrav in veliko srece!

KiKi kako veš kateri čaj je sedaj eden in kateri drug? Jaz sem ga kupila v domači lekarni in je gor pisalo krvomočnica? A misliš da bi prodajali strupen čaj tam?

Sedaj sem pa res v skrbeh. A mogoče veš za stranske učinke pri strupeni krvomočnici?

Hvala za pojasnilo

lp

Poglej,ce je gor latinsko ime.
Moja knjiga sicer ni najnovejsa,pa tudi najbolj moderna ne,vendar so stranski ucinki mozni-zaradi alkaloida,ki je toksicen za celice. Sicer se tudi ta krvomocnica uporablja,vendar je potreben posvet z zdravnikom.
UPorabna je za za lajsanje krcev prebavil in pospesuje izlocanje zolca,vendar se odsvetuje predvsem dolgotrajnejsa uporaba.

Nzalost nisem nasla nic o Geranium rebertianum,kar bi lahko namigovalo na njeno ucinkovitosti pri neplodnosti.

Toliko sem uspela najti za enkrat, bom poskusila v naslednjih dneh izbrskati kaj vec o obeh rastlinah in to posredovati na forum.

Lepo nedeljo se naprej.
KiKi

New Report

Close