Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? maligni Schwannom

maligni Schwannom

Lep pozdrav!

Babici so pred kakšnim mesecem operirali (invizrezali) izrastlino na desni nogi in postavili diagnozo: maligni Schwannom. Zanima me, kakšne so prognoze tega izjemno redkega raka in seveda terapija…koliko časa ji še preostane?

Hvala za odgovore,
Paadme

Prognoze so glede na to kar sem našel na spletu,sorazmerno dobre-zdravljenje je najprej kirurško,ostali načini so kemoterapija,obsevanja novejša ciljna zdravila,ki se uporabljajo predvsem za uničevanje morebitnih metastaz.Kaj vse je na voljo pri nas ne vem,je pa zagotovo zdravljenje odvisno od stadija v katerem je bil tumor,verjetno pa tudi od splošnega zdravstvenega stanja.O tem koliko časa ji preostane,pa po moje ni vredno razmišljati-tega tako ali tako nihče ne more napovedati,pa tudi sama diagnoza ni takšna,da bi morali na kaj takšnega misliti.Vzemite to kot vsako drugo bolezen,ki jo je pač treba premagati-z voljo in optimizmom bo to dosti lažje.Morda vam bo kaj pomagalo več informacij o bolezni-lahko jih dobite preko povezav na spletnih straneh OI Ljubljana,tudi direktno na spletu se že da kaj izbrskat,osebno pa največkrat pogledam kar na NCI (national cancer institut)-petletna prognoza preživetja je okoli 70%,hčerkina prognoza pred letom in pol je bila 40-60%.Za kakšen konkretnejši odgovor boste pa seveda morali vprašati zdravnika,ki bo odločal o nadaljnjem zdravljenju,verjetno onkolog,morda pa bo o tem odločal tudi konzilij.Vsekakor se o možnostih nadaljnjega zdravljenja čimprej pozanimajte sami-uradna pota so včasih zelo počasna,zato je to odvisno od vas(pravzaprav od vaše babice).Upam,da boste čimprej izvedeli odgovore na vaša vprašanja in da bo babica kljub tej diagnozi še dolgo lahko razvajala in razveseljevala svoje vnuke in vnučke.

Lep pozdrav

Skušek Peter

Gospod Peter najlepša hvala za pojasnilo. Babica je drugače zelo zdrava in žilava tako da upamo na najboljše. V petek pa zvemo dokončne rezultate operacije, prognozo in zdarvljenje za v naprej.

Še enkrat hvala na hitrem odgovoru in pozitivnih besedah, vse najboljše pri zadravljenju pa želim tudi vaši hčerki.
LP,
Paadme

New Report

Close