Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? maligni melanom

maligni melanom

Odlocam se za odstranitev varovalne bezgavke. Ima kdo kaksno izkusnjo s tem, namig… Vesela bom tudi kaksnega nasveta kako ziveti s to diagnozo

Ker je verjetno tvoja diagnoza maligni melanom, so ti predlagali tudi odstranitev varovalne bezgavke.
Odstranitev varovalne bezgavke je, vsaj tako pravijo, preventiva. Tudi moja diagnoza je bila taka in odstranjena mi je bila tudi varovalna bezgavka in čeprav so zdravniki rekli, da verjetno ne bo maligna, je žal bila. Zato sem bila še enkrat operirana in sicer tudi ostale bezgavke v predelu pazduhe, zopet preventivno, da se ne bi razsejalo še drugod po telesu. Pa so tudi te bile maligne. Predstavljaj si, da tega ne bi naredila, pa čeprav je bilo na začetku rečeno, da je vse zgolj zaradi preventive.
Živeti s tem pa vedi da ni tako težko, če si le tak človek, kot sem jaz. Ko je bilo odstranjeno vse, sem vedela, da bo vse OK, in tako tudi je. Po operaciji je pač bilo boleče, še vedno ne čutim okrog operiranega dela, še vedno sem v bolniškem staležu po štiri ure, pa še kaj bi lahko naštela, ampak to je odvisno od vsakega posameznika.

Pa lep pozdrav in obilo zdravja,
Biba

Pozdravljena,

Ce me spomin ne vara, ima taksno izskusnjo za sabo Marinka. Upam, da se bo javila. Nasplosno je o tej diagnozi in zivljenju z njo tu ze veliko napisanega, zato ti svetujem, da uporabis “Iskanje” – opcija “kateri koli datum”.

Mene pa zanima , na osnovi cesa (otip ali kaksna preiskava) se odlocas za odstranitev varovalne bezgavke?

Srecno,
Joze

Stanje je tako, da plastiki priporočajo odstranitev varovalne bezgavke, onkologi pa pravijo, da to ni potrebno, da je dovolj redna kontrola vseh bezgavk. To je menda precej nova metoda in tudi v tujini je vsi ne zagovarjajo. Nekateri pravijo, da tudi če je varovalna bezgavka Ok. ni zagotovo, da ni šlo naprej.

Biba hvala za pismo. Mene tudi vsi mirijo, da je to začetna faza in da je malo možnosti da bi šlo na bezgavko, seveda pa me skrbi. Pri meni je bila globila tumorja 0.72 mm Clark III. Kako pa je bilo pri tebi?

LP Barbar

Pri meni je bila globina tumorja 2,8 mm Clark IV. Mene so kar plastiki napotili na onkologijo, kjer je zdravnik takoj predlagal odstranitev varovalne bezgavke.
Imam pa sodelavko, ki je po mojem nasvetu tudi odšla na plastiko na odstranitev znamenja in so ji povedali, da je bil tumor v začetni fazi in da ima srečo, da je prišla dovolj zgodaj. Zato drugih terapij ni imela razen kontrolo ob letu.

Lep pozdrav, Biba

Samo na hitro se oglasim, ker grem na dopust.

Meni so punktirali bezgavko ( z dolgo iglo ti odščipnejo malo tkiva-je neprijetno in boli) in dali na preiskavo. Ker v bezgavki ni bilo malignih celic, se pri meni za odstranitev niso odločili.

Hvala vsem za pomoc!!!

Bezgavke so O.k. Upam, da je ta zgodba zakljucena, kljub temu pa je ta forum postal tudi moj!

Sem vesela zate, ker se ti je lepo izšlo!
Če boš odslej redno brala naš forum, se nam vsaj na kake tri mesece oglasi, da bomo vedeli , kako si!

New Report

Close