Najdi forum

mali manekeni

Vem, da vsaka mamica pravi, da je njen otroček najlepši (a se kej motim?) ?Tudi jaz pravim za svoja dva navihančka tako. Vendar pa bi rada ta dar združila s koristnim; namreč rada bi ju dala nekam, da bi pozirala za kakšno otroško revijo ali katalog z oblačili – saj veste kakšni cukrčki so te mali, pa še pačit se znajo.
A mi katera zna svetovat na koga naj se obrnem? Ima katera s tem že izkušnje?

Najbolj, da jih pošlješ v Milano na usposabljanje za manekene!!!!!

Pa misliš, ta bo to otrokom res in zgolj samo v zabavo? Sama bi zelo dobro premislila, ali res kaže otroke izpostavljati na tak način in komu jih boš zaupala – pa ne samo majhnih otrok, gre tudi tudi najstnike. No, v bistvu o tem ne bi premišljevala, ker se mi zdi ta ideja nesprejemnljiva.
Ravno pred kratkim je bila po televiziji oddaja o malih manekenih, ki jih straši vodijo z ene revije na drugo in z enega lepotnega tekmovanja na drugo. Grozljivo. Za tem je cela industrija. Frizerji in kozmetičarke, pa učitelji hoje in koreografi nastopov.
Ne želim biti nesramna ali žaljiva. Menim, da je glavna naloga staršev, da otroke zaščitijo pred možnimi zlorabami. Previdnost ni nikoli odveč. Upam, da v svojem razmišljanju nisem osamljena.

Pozdrav,

Janca 1

Provokacija?

A je to zafrkancija ali so eni starsi res tako utrgani (da ne recem nesramni do svojih otrok!), da bi mucili svoje otroke od rosnih let naprej z raznim “manekenstvom”?!?!?! Pusti otroku, naj ima mirno otrostvo.

jaz sem v nižjih razredi OŠ hodila s prijateljico .. ki je bila manekenka pri butiku od Hegeduševe .. ne spomnim se imena .. ob Ljubljanici … bilo je lepo .. ful lepih spominov .. čeprav nisem bila gor na odru :)))

v vsaki reviji imaš otroške manekene .. od vseh naših proizvajalcev … trgovin … da o tujih ne govorimo … meni se to ne zdi nič groznega … dokler se otroci zabavajo in delajo to ker jim je všeč … brez starševskih ambicij …

se mi zadeva zdi enakovredna športnim treningom … kamor mislim da hodi skoraj vsak otrok …

.. če te bo po vseh negativnih reakcijah tu še vedno imelo da bi poskusila … pokliči direkt proizvajalce – mini klub, jutranko pa kaj vem koga še .. in jih prašaj kako imajo to urejeno …

B.

Jaz sem se s tem ukvarjala kakšne pol leta, pa je takšno s*, da otroku ne bi privoščila niti ene minute priprave na snemanje. Oprosti, ampak tvoje ambicije se mi ne zdijo povsem zdrave.

Tudi meni se zdi da so to ambicije staršev,ne otroka

Moj bivši sodelavec je imel vnuka, katerega starši so na vsak način želeli, da malček pozira za otroške revije oz. proizvajalce otroških oblačil. No, prigrebla sta se do poznanstva z nekim fotografom, ki se ukvarja prav s takšno fotografijo, pripeljala otroka in voila… Dokler ni mali popizdil in tulil na vsaki “seansi”.

Treba je imeti pravo in zdravo mero, pa se da tudi to.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Meni je kul, ker je moja pika čisto slučajno posneta na uri pravljic v knjižnici, posnetek predvajajo na lokalni tv. Prav luštni so, vsi škratki po vrsti :)))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Ojla,

ne se pustit zmotit od drugih. Jaz sem bila Au-pair v Londonu in tamala, ki sem jo merkala, je bila vpisana pri eni agenciji za fotomodele.

Pa ni bilo nič strašnega, ene parkrat sem šla z njo na snemanje kakšne reklame ali slikanje. Punčka je bila takrat stara okoli 18 mesecev in ji ni bilo nič hudega. Tamala je prav rada pozirala.

Tisto kar je bilo na A-kanalu je čisto nekaj drugega. Tam je šlo za lepotna tekmovanja, kjer so otroke ličili. jim tupirali lase, so jih res maltretirali in jih dresirali…

LP

Najbolj če pokličeš katero od agencij, ki se ukvarjajo s castingi
recimi v iskalnik najdi.si vtipkaj
CASTING AGENCIJA MODEL…
ali pa poglej na http://www.avdicija.com
in odsurfaj do e-maila modnih agencij, ter jim napiši isto, kot si nam zgoraj.
Se mi pa zdi, da jih veliko dela tako, da ti mladenkam ovedo, kako perspektivne so, in jim ponudijo, da jih bodo naučili hoje in poziranja in jim naredili book (zadevo jim seveda zaračunajo), potempa je to vse.

Včasih res potrebujejo kakšnega dojenčka, čeprav po slo. kodeksu oglaševanja otrok ne smemo uporabljati za oglaševanje, razen če gre za izdelke, namenjene njim.

lp
Nataša

Mene so prepričevali naj dam pozirati najinega smrkolina:)) Mi se nismo odločili, priporočali pa so

AVDICIJA.COM

PS: imajo tudi svojo spletno stran….

A.

Mislim, da ta agencija, ki jo navaja Nataša, jemlje tudi otroške manekene, večkrat vidim njihov oglas, in se vedno sprašujem, a je to možno, ker sem doslej vedno mislila, da te manekenčke poberejo pri bližnji žlahti tistih, ki organizirajo fotkanje ali revijo… Najbrž imajo pa arhive (ali kako bi se temu reklo) v vsaki pošteni agenciji – prideš, poveš, kaj bi rad, poslikajo ali posnamejo otroka in te potem pokličejo, če rabijo ravno takšnega.

Vidim da od vas “bistrih glav” ne bom dobila nobene pametne informacije. Vparšala sem vas za pomoč, če katera ve kako in kam, in ne za nasvet, še manj za mnenje. Ve pa ste me zelo nehumano zbombardirale.
Po vrhu pa še to: sploh ni bilo govora o svetu manekenov (mogoče je naslov linka malce zavajujoč – nič drugega mi ni prišlo na misel), ker se delno strinjam z vami, pač pa bi moja dva malčka rada videla v kakšni reviji, kjer delajo reklamo za oblačila, npr. v Sparovem katalogu, ali Baby center ipd. Nič groznega. Menda to še ni kriminal.
Vsekakor jima želim vse naj naj, in o vzgoji ki jo imata sigurno ni dvoma.

Kdorkoli se že skriva za tem ?!?!, svaka čast tvojemu izražanju. Mislila sem da je ta forum za pametne.

Hvala ti za te vzpodbudne besede. Menda nisi edina ki si me razumela kaj hočem?
Tudi jaz sem strogo proti tem da bi otroke silili v svet slave in za nekatere kriminala.
Pač, moja dva se rada slikata, rada sta lepo oblečena, in zakaj ne bi vse to prenesli v javnost? Nič groznega!

LP

New Report

Close