Malenkost
V kratkem času sem prebrala kup zelo debelih, težkih knjig. Ugotovila sem, da večinoma berem leže na hrbtu, knjigo pa držim z eno samo roko, levico. čeprav sem desničarka.
Nenadoma se mi je zgodilo, da sem v desnem palcu izgubila občutek za … hm … pravzaprav čutim vse, tudi najlahnejši dotik, le da sem izgubila tisti občutek rahlega žgečkanja ob takšnem dotiku.
Sprva je bil palec skorajda kot bi mi zaspal, potem pa mi je prijatelj maser po mesecu dni od te “poškodbe” nekajkrat intenzivno masiral podlaket (rekel je, da je našel velik “vozel”) in stanje se je zelo hitro izboljšalo, ne pa tudi dokončno popravilo. Zdaj, po mesecu in pol od jutra, ko sem se zbudila s tem čudnim občutkom, je včasih palec skoraj v redu, večinoma pa še vedno rahlo neobčutljiv na žgečkanje. Kaj bi to utegnilo biti?
Zavedam se, da gre za malenkost, a vendar me, preden se odpravim k zdravniku, zanima vaše mnenje.
Če vas nekaj moti, potem to že ni malenkost, saj dovolj moteč problem, da zaradi njega iščete pomoč. In če se vam zdi to moteče, potem tudi je, zato ne podpiram stališča nekaterih kolegov zdravnikov, češ to je malenkost. Po vsem sodeč gre pri vas za neobčutljivost kožnih vejic radilanega ali pa medianega živca podlahti. Ta dva živca namreč oživčujeta kožo palca, in skrbita za fini dotik. Težko je povedati kaj bi bil lahko vzrok. Živec se lahko ujame v mišičnih vlaknih ali pa je pritisnjen ob kost. Lahko da je bila roka v nerodnem položaju, ter da gre za prehodno motnjo, ki bo minila sama po sebi. Če vam masaža ustreza potem vam jo svetujemo, prav tako kot tudi samomasažo podlahti z gladenjem, gnetenjem in pritiskanjem podlahti. Ta masažaje sproščujoča, čeprav se ljudje premlokrat zavedamo utrujenosti mišic podlahti.LP.
Forum je zaprt za komentiranje.