Malarija in rumena mrzlica
Antimalariki so zelo obremenjujoči za telo in jih ne priporočam. Dežel, kjer je cepljenje proti rumeni mrzlici obvezno, pa bi se raje izogibal …
LP
Iz same radovednosti sem vstopila na forum zdravilstva, da vidim kakšne nasvete dajete ljudem.
Kako lahko nekomu svetujete, da naj ne jemlje antimalarikov? Pri takšni resni bolezni kot je malarija se ni za hecati in nekomu svetovati, da naj jih ne jemlje bi moralo biti kaznivo! Kaj za vraga se dogaja na področju svetovanja pri alternativni medicini?
Cepiva so varna in eden najboljših načinov za lastno zaščito.
Wake up!
Če boste pazljivejše prebrali moj odgovor, boste videli, da sem priporočal izogibanje. Tudi sam veliko potujem, tudi sem jemal antimalarike in bil cepljen, zato govorim iz lastnih izkušenj. Moji odgovori so dodatni impulzi, potem se pa lahko vsak sam odloči, kaj bo počel s svojim telesom.
LP
Se pridružujem menju, da se je boljše izogibati potovanj v predele, kjer je potrebno jemati antimalarike. So tudi področja v tropskem pasu, ki niso okužena z malarijo – pojdite rajši tja. Zakaj obremenjevati po nepotrebnem organizem?
Dokler je človek zdrav, se še ne zaveda, kakšno je tovrstno tveganje.
Tudi o cepivih – varna (oziroma brez vidnih posledic) so za zdravega in mladega človeka (pa še to ne čisto za vsakega). Za starejše ljudi, posebej če imajo kakšne težave z delovanjem imunskega sistema (alergije npr.) pa so veliko večje tveganje.
Vse to pišem na podlagi lastnih izkušenj. Veliko sem potovala, tudi v Peru, cilje potovanj pa izbirala tako, da sem se uspela izogniti uporabi antimalarikov.