mala bulica-vagina
Sem 21 letna študentka, ki pri ginekologu še ni bila. Pred približno dobrim letom sem v neposredni bližini vagine opazila malo izboklinico, ki je popolnoma neboleča. Ker še vedno ni izginila me zelo skrbi, da bi se v temu skrivalo kaj resnega. Spolne odnose imam samo s svojim partnerjem in ob tem uporabljava zaščito. Menstruacijo imam redno, moji cikli pa so običajno 35 dni dolgi.
V primeru nejasnosti vam lahko pošljem slikico na zasebno sporočilo.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
S spoštovanjem,
Zaskrbljena
Spoštovani,
vsekakor bi slika bistveno olajšala oceno, za kaj bi lahko šlo, kajti “blizu vagine” je marsikje, točen položaj pa je značilen za vsako od možnih sprememb. Zelo verjetno pa ne glede na to, za kaj gre, ni problematično oziroma ni nevarno. Glede na to, da imate spolne odnose, vam vseeno priporočam, da si izberete oziroma priskrbite ginekologa, da boste lahko do njega dostopali, ko boste to potrebovali oziroma, če bi se zgodilo kaj, kar obravnavo potrebuje v krajšem reakcijskem času. V zasebni del foruma se slik in datotek ne da pripenjati, zato jo lahko pripnete le v javnem delu, se pa zavežem, da dopisa ne bom javno objavil in vam odgovorim v zasebnem delu, torej slika ne bo javna.
Iskreno se vam zahvaljujem za vaš odgovor. Bulica se nahaja na levem delu zunanje sramne ustnice. Imam jo že dobro leto in ni boleča oz. niti nikoli ni bila. Sliko bi poslala, vendar mi preko tega foruma nikakor noče. Imate mogoče še kakšen drugi kontakt? Vsekakor si bom tudi ginekologa v kratkem poiskala.
Vse dobro vam želim.
mogoče si poiščite možnost kakšnega oblaka, kamor lahko z ustrezno zaščito namestite datoteko, potem pa mi pošljite link do slike, če ne gre drugače. Žal brez slike res težko ocenim, kje je to, kar vas teži, kajti tudi na veliki sramni ustnici so različne spremembe lahko na različnih tipičnih mestih.
sem in sem vam odgovoril v zasebni predal.
OK, tole je bil odgovor:
Spoštovani,
to je pa navadna lojnica oziroma lahko je teoretično tudi maščobna bulica. kakorkoli, mirno lahko zadevo pustite pri miru, ker niti slučajno ni nič nevarnega.
dalj kot jo imate in je nespremenjena, manjša je verjetnost, da je kaj nevarnega.