Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže mal hecno vprašanje glede hernije

mal hecno vprašanje glede hernije

Pozdravljeni!
Mogoče ni to glih pravi forum,pa bom vseeno poskusil 🙂

star sem 30 let in imam hernio.Pride obdobje,ko sem čisto vredu,nato pa me čez noč tako zgrabi v križu,da obležim za dober mesec.
Sedaj pa “čudno” vprašanje.Glede na to,da sem v fazi opravljanja izpita za motor me zanima ali ga je sploh smiselno nadaljevati?Ali bi veter in drža kaj poslabšala stanje s hernio?Pa še to,od česa sploh pridejo te nenadne bolečine,enkrat jih ni,drugič je neznosno?kakšen napačen gib,prepih,…?

Resnično se opravičujem za tako vprašanje ,ampak meni veliko pomeni 🙂

Prisrčna hvala in lep dan!

Pozdravljen!

Hernija – pomeni premik medvretenčne ploščice ven iz svojega normalnega mesta. Navadno se stanje poslabša pri vseh gibih, ko se upognemo naprej – npr. pri umivanju zob, pomivanju posode, kopanju dojenčka, saj upogib telesa naprej rine medvretenčno ploščico nazaj in to boli. Pogosto se težave sprovocirajo pri sedenju – še posebej sedenju v avtomobilu, sedenju na kolesu, sedenju na motorju – saj je hkrati sedenje tisto, ki obremenjuje ploščico in še v kombinaciji z upogibom naprej – bolj smiselno za vas bi bila vožnja z “čoperji”, saj kolikor mi je znano, se na njih sedi pokončno. Pomagala vam bo manualna terapija.

Je pa zelo nenavadno pri vas, da se vam bolečina pojavi ponoči. Ta lastnost je bolj značilna za težave iz mišic – npr. pogosto m.kvadratus lumborum, če imate premehko oziroma pretrdo ležišče. V tem primeru vam bo pomagala trigger point terapija, ki jo izvajamo nekateri fizioterapevti.

New Report

Close