maksimalna ustna higiena
Pozdravljeni.
Ker sem imel v preteklosti ze kar precej tezav z zobmi, bi rad za vnaprej imel res maksimalno ustno higieno.
Do sedaj sem uporabljal zjutraj in zvecer zobno scetko Sonicare Elite (ni tista najnovejsa). Z njo sem cistil tudi jezik. Po vsaki jedi med dnevom sem vzel zvecilni gumi Orbit, zvecer pa uporabil se zobno nitko. Kljub temu pa se mi je ne tako dolgo nazaj nekoliko vnela dlesen. Skoraj sigurno zato, ker si ga nisem dal odstraniti priblizno 2-3 leta. No kamen sem si dal sedaj odstraniti in po zobozdravnikovih besedah bo dlesen spet v redu. Sedaj pa mocno razmisljam, da bi ob omenjeni higieni redno uporabljal se interdentalne scetke Curaprox (zjutraj in zvecer) in pa ustno vodo (sedaj sem kupil Aquafreshovo in pa Pierrotovo). Bi vi kaj spremenili oz. dodali?
Morda sem res malce prevec obseden postal s higieno (v otrostvu sem bil premalo), ampak bi rad cim dlje ohranil trenutno stanje zob.
Poleg tega me zanima samo se nekaj glede ustnih vod. Ali se ti zaradi njihove uporabe 2x dnevno zobje kaj zabarvajo?
Hvala za odgovore!
Matic
Spoštovani Matic,
pohvalno, da ste se odločili, da boste zobe ohranili čim dlje:).
Ščetkanje dvakrat dnevno in čiščenje medzobnih prostorov z nitko ali interdentalno ščetko zadostuje. Za medzobne prostore uporabljajte nitko, če so stiki med zobmi tesni, v predelih, kjer ni stikov pa pride v poštev interdentalna ščetka. Ustno vodo uporabljajte v skladu z navodili, nikar pa ne pretiravajte:).