makrolidni antibiotiki
Lepo pozdravljeni in sicer imam vprašanje za vas. Sem v 21 tednu nosečnosti in ugotovljena je bila okužba s klamidijo, prvi bris je bil šibko pozitiven, drugi negativen v 16 tednu pa zoped pozitiven, moja ginekologinja mi je predpisala dalacin vaginalno kremo, ampak je rekla da mi bo sedaj predpisala amoksiklav, ker sem sama alergična na makrolidne antibiotike in mi jih ne more predpisat.
Ali lahko amoksiklav ozdravi ali vsaj omili klamidijo?
Katere antibiotike bi mi lahko še predpisala, ki bi pomagali in nebi škodovali plodu?
Najlepša hvala vam za vaš odogov in lep pozdrav.
Spoštovana!
Bojim se, da Vam ne morem svetovati. Vaša zdravnica je izbrala z Dalacin kremo dobro zdravilo. Glede zdravljenja z antibiotiki pa je problem resnejši. Tudi če ne bi bili alergični na nekatere antibiotike, bi zaradi nosečnosti nastopil problem izbire. Klamidije se zdravijo tudi z eritromicinom in drugimi makrolidnimi antibiotiki, tudi s tetraciklini, opisano je tudi zdravljenje s kinoloni, vendar je pri vseh teh zdravilih izrecno poudarjeno, da za nosečnice niso varna.
Zato Vam svetujem, da zaupate Vaši zdravnici, ki ima sigurno izkušnje s podobnimi problemi in Vam bo zagotovo pomagala z varnim zdravilom in z praktičnim nasvetom, kako ravnati, da se izognete poslabšanju.
Želim Vam vse dobro in Vas lepo pozdravljam!
Forum je zaprt za komentiranje.