Makedonija- VLOGA -pomoč
Lepo bi prosila za vašo pomoč,
med papirji, ki jih morava pripraviti sama – ta seznam nama je poslala najina svetovalka iz CSD:
-vloga za posvojitev otroka iz Makedonije,
– zdravniško potrdilo oz
-življenjepisa,
-sodno overjeni diplomi,
-potrdilo o osebnem dohodku,
-potrdilo o skupnem gospodinjstvu in stalnem bivališču (nič poročnega lista???),
-izpisek iz zemljiške knjige
Ostalo pripravlja CSD.
Zanima me, ali je bilo enako pri tistih, ki ste že pošiljali vlogo prek Ministrstva? In kaj ste zapisali v vlogo? Meni je svetovalka povedala, da je vloga enaka kot za Slovenijo. V tisto vlogo sva samo zapisala, da želiva posvojiti otroka in dodala zahtevane priloge, naslovila pa sva jo na CSD. Kam pa mora biti naslovljena ta vloga? In seveda, kaj vse ste v vlogo zapisali? Meni se zdi, da so vsi pomembni podatki tako v priloženih dokumentih, in me zanima kaj ste še ostali zapisali (če seveda ni skrivnost).
Za vse nasvete se najlepše zahvaljujem,
lpA
Pozdravljena,
Da mi ni potrebno še enkrat pisati, sem kar prekopirala post, v katerem sem napisala kaj točno potrebuješ za Makedonijo (oglej si pa še podrobneje cel post). Je pa ta seznam preverjen in drži.
L.P.
Re: dokumentacija – posvojitev v Makedoniji
Napisal: ANDRA
Datum: 10.04.2008 09:28
pOZDRAVLJENI ŠE 1X,
Kar se pa tiče seznama, pa na tem seznamu od Kitty:
o rojstni list zakoncev
o poročni list zakoncev
o potrdilo o nekaznovanju in roditeljski pravici
o zdravniško potrdilo
o psiho socialno mnenje csd
o pedagoško mnenje
o dokument o primernosti za posvojitev
o potrdilo o letnem dohodku in zaposlitvi
o fotografije para, hiše, spalnice, otroške sobe, kopalnice, kuhinje in ožjih družinskih članov
o fotokopija potnih listov
o izjava o obvezi
manjka nasledne:
vloga, življenjepis, overjeni izpis iz zemljiške knjige, potrdilo o državljanstvu, overjeno potrdilo o izobrazbi, potrdilo, da niso bile odvzete poslovne sposobnosti
Kajti jaz sem ta seznam dobila iz Makedonije, govorila sem osebno, in sem poslala že po novem sistemu, na CSD, nato ministrstvo in šele nato Makedonija. Ne potrebuješ pa pošiljati več fotografij, kajti tudi na CSD je rekla, da naj jih ne prilagam.
Toliko zaenkrat,lep pozdrav, pa SREČNO, ANDRA