majice, napisi, ustvarjanje
Lep pozdrav!
Mene pa zanima kako naj recimo nek napis ali pa kakrsnokoli vsecno slikco spravim na bombazno majico. Sem poizkusila ze vse te barve in varekino, sam je bolj ali manj neko packanje in ni tako natancno, kot bi zelela. Menda se da kupiti nek papir, in potem vse skupaj samo zlikas na majico. Pozna kdo ta postopek? In kje ti sprintajo tako zadevscino, da jo potem samo zlikas na majico? Hvala
Postopek je naslednji: želeno sliko ali napis zrcalno stiskaš na poseben papir (se ga kupi v papirnicah ali trgovinah z računalniško opremo). Potem to preko peki papirja nalikaš na majico.
Če računalnika nimaš doma, se da verjetno sprintati v kaki fotokopirnici. Jaz sem tiskala na navaden ink jet in izgleda takole:
LP, Irena
Se pravi, ko kupiš ta posebni papir , ga daš v printer in na njega lahko sprintaš sliko po želji, napis, kakroli in nato to polikaš kot si opisala in to drži? Pereš normalno? O, če je to res in če le ta papir ni zelo drag, je pa tole super. Morda lahko ta papir potem večkrat preslikaš ali je po eni uporabi zanič? Najlepša hvala za pomoč in nasvete.
Pazi pri pranju, priporočajo, da majico obrneš, pa pereš na 40 °C. Jaz sem sicer tudi na 60°C, je zato že malo obledela.
Priporočajo tudi, da majico prej opereš.
Tako kot so že povedale, pazi, da je slika zrcalna, sploh, če so napisi in pazi pri nabavi papirja za kateri printer je (laser, ink jet, ..)
Če sama nimaš primernega printerja (fino je, da je kak malo boljši, da lahko printaš tudi fotografije), mogoče prosiš kakšno prijateljico/lja, da ti sprinta.
Dobro je tudi, da imaš kak dober urejevalnik za slike, da popraviš rdeče oči, sliko obrežeš, zarotiraš, …
Upam, da smo ti pomagale.
Meni so take majčke zelo lušne in osebne in vsi, ki so jih dobili jih imajo non-stop gor 😉
Moj starejši pa raste s to majico. Nosil jo je 3 poletja ;)))))
lp moi
Fino je, če je barvna slika, lahko pa je tudi črnobela, samo da se lepo vidi. Ko jo polikaš zna biti malce zabrisana.
Ja pa še to PAZITE: ko boste kupovale majčke, naj ne bodo rebraste (rebrasto tkanje), naj bodo čim bolj gladke. Tiste rebraste se raztegnejo in slika popoka.
Pazite tudi, ko likate robove, da jih res fino polikate.
Papir pa je poseben, če rečeš za papir za tiskanje na majice, bodo že vedeli. (Mislim, da piše IRON ON).