Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Majhna teza

Majhna teza

Spoštovani,

Sem bila noseča, v skladu z ugotovitvami vseh nosečnosti je uredna.Kada sem rodila, otroka je imel majhno težo (2,300 kg), zdaj pa je bilo 2 meseca , vendar je še vedno šibka 2,700 kg Dan je večja kliaza, 2. dan Torej, še enkrat manja.Doktor mi je povedal, da ima poškodovano jeter in vnetje pluca.Dijagnozu še vedno nima. Prosim za mnenje in nasvet.

Mnogo hvala.

Spoštovana,

žal ste napisali veliko premalo podatkov, da bi vam lahko kaj uporabnega svetovala. Nizka teža ob rojstvu je bila lahko posledica slabšega delovanja posteljice, lahko je “družinska” (če sta bila s partnerjem bolj majhna dojenčka ali pa tudi sedaj ne sodita med velike in debele), seveda pa je lahko razlog tudi v dojenčku – bodisi kakšna podedovana napaka (predvsem v presnovi, če vam zdravnik omenja bolezen jeter in pljuč) ali okužba v nosečnosti (npr. s citomegalovirusom – CMV, toksoplazmo ipd.).

Pridovanje teže sicer še zdaleč ni kritično (“zahirančki” precej počasneje dobivajo grame, nekateri ujamejo vrstnike šele okrog pubertete), a vam svetujem, da z vsemi vprašanji “napadete” vašega pediatra. Še najbolje je, če si vprašanja pred obiskom pri njem napišete. In ga prosite, da vam razloži razumljivo, še zlasti, če vam dela težave razumevanje slovenščine. Če tega ne bi hotel / znal, si dobite spremljevalca, ki bo jasno razumel in vam prevedel, kaj zdravnik pripoveduje.

Srečno,

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close