Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT majhna rast – dedovanje

majhna rast – dedovanje

Z možem razmišljava o potomstvu. Zanima pa me sledeče. On ima sestro nižje rasti in ona hčerko nižje rasti. Ne gre le za nižjo rast, ampak da nekaj ni v redu, je opazno na prstih, ki so majhni in debeli (pri obeh), skratka nekako neproporcionalni. Ta njegova sestra je visoka nekje 150 ali kaj več, ne vem. Ampak to me ne moti, skrbi me, da je gensko nekaj narobe. Zanima me ali je možno, da je moj mož (ki je normalne rasti) prenašalec tega gena ali je torej možno, da rodim hčerko, ki bo tudi s takimi udi? Kako se reče tej nepravilnosti? Spominja na pritlikavost, a to ni. S kom se lahko pogovorim o tem? Ali se je potrebno s strokovnjakom pogovoriti o tem pred zanositvijo ali potem? Naj povem, da so moževi starši normalne rasti (ne previsoki), njegov brat pa je celo kar precej visok.

O tem se lahko pogovorite v genetski posvetovalnici. Zelo koristno je, če imate s seboj kakšno medicinsko dokumetacijo o preiskavah, ki so bile narejene za ugotovitev vzroka nizke rasti v otroški dobi pri vaši svakinji in morda kakšne družinske fotografije, kjer je razvidna njena višina in postava. Potrebujete napotnico svojega osebnega zdravnika.
LP

New Report

Close