Najdi forum

majhna kuhinja

Majhna kuhinja, niti ne 10 kvadratnih metrov, biti pa mora “bivalna”, se pravi, obvezno z mizo s čim več stoli.
Za elemente je cca 2,4 m prostora, imela bi samo navadne sp. in zg. omarice, brez pečice (kupila bom tisto malo nadpultno), dve kuhalni plošči samo, dvojno korito in pomivalni stroj (tega pa obvezno). Visoka omara za živila bo v hodniku, hladilnik bo prostostoječ. Je to sploh izvedljivo oz. funkcionalno? Gre pa v bistvu bolj za počitniško stanovanje, torej tam ne bomo stalno bivali, vseeno pa bomo vsak dan kuhali (ampak nič preveč kompliciranega).

meter v roke in merit,pa bos vedela ce se bo izslo

Na tej strani so tri slikce mini kuhij. Srečno z idejami:))!

Če imaš pomivalca, ne rabiš dvojnega korita. IMHO.

Se strinjam s Katarino, če te “baše” prostor, ne izgubljaj centimetrov z dvojim koritom, če imaš pomivalec. V primeru enojnega korita je ta itak precej širši od posamičnega korita v dvojni izvedbi. Na ta račun raje imej normalen štedilnik.

🙂 Me ne poznate in ne veste, kako to gre pri meni…. V normalno veliki kuhinji imam pomivalec, dovolj prostora in dvojno korito, pa na srečo tisto izvlečno pipo (kakor tuš), ker včasih v koritih enostavno ni prostora niti za kozarec vode natočit :).

Ampak imate v bistvu prav. Verjetno bi bilo res boljše imeti normalen štedilnik.

Hvala tudi za tisti link.

poglej Ikeine – tam je idej dosti, tako glede ergonomije kot kosov pohistva , izpeljav, itd.
Sicer pa -mala kuhinja-manj korakov za gospodinjo!
lp

Ponujam ti 3D izris – brezplačno, če mi posreduješ natančne podatke po mailu.Opremljala sem kuhinjo 2,27m x 2,45 in kuhinjski elementi so bili na krajši stranici, v kuhinji je bilo vse, tudi prostostoječ hladilnik in miza za tri občasno za štiri. Za dobro načrtovanje je potrben celoten tloris.

New Report

Close