majhen strdek v penisu
Pozdravljeni.
Nekaj dni nazaj sem odkril majhen strdek v penisu in sicer na spodnji strani, nekje na polovici. Veliko lažje ga odkrijem, če imam erekcijo – v nasprotnem primeru je kar težko saj je pod kožo in v velikosti konice svinčnika. Stvar je popolnoma neboleča in fiksna (ne morem je premikati). Vizualno je ne morem opaziti – nobene bulice ali razbarvanosti kože.
Imam stalno partnerico, star sem 25 let.
A mi znate povedati kaj bi to lahko bilo?
Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Spoštovani!
Žal vam ne znam povedati, kaj bi to lahko bilo. In konice svinčnikov so različno velike (majhne). Lahko samo ponovim že večkrat napisano – če vas skrbi, kaj bi to lahko bilo, pojdite na UZ tega predela (seveda vam ne bo vsak radiolog delal UZ penisa, tega se bi lotili relativno redki) in pojdite k urologu, ki bo to pretipal – šele potem je mogoče reči karkoli.
Če gre za strdek v veni (penis je pravzaprav velik skupek žil, večinoma ven in venskih sinusov), bodo verjetno predlagali zgolj opazovanje. Možno je, da bo izginil. Če gre za začetek fibroze, morda posledico poškodbe, npr. pri nerodni gib pri spolnem odnosu, predlagam, da se izogibate položaju ženska zgoraj, kjer do takih poškodb največkrat prihaja. “Na spodnji strani” – lahko je pa kaj v sečnici – npr. kamenček – skratka internet je povsem neprimeren za kakrškokoli resno razpravo na temo, ki ste jo odprli – edino smiselno je iti k urologu, da pretipa in oceni, kaj bi lahko bilo ali še bolje – da izključi situacije, v katerih bi bilo smiselno karkoli ukrepati.
Lepo pozdravljeni!