majči zate (rak na dojki)
P.s:sm ti poskušal poslat kot odgovor, pa mi noče…zato sem odprla novo temo
Zdravo!
Ne se preveč sekirat! Prvo kar je – pojdi do svoje ginekologinje…
Jaz sem stara 21 let in sem se s podobnim problemom soočila pred tremi leti. Prvo na kar sem pomislila je bilo to, da
imam raka, zato si sploh nisem upala iti k zdravniku. Šele po enem letu sem povedal mami in ta me je že naslednji dan
odpeljala v ambulanto za dojke (kot sem rekla greš lahko tudi do svoje ginekologinje ali osebnega zdravnika). Na
pregledu mi je zdravnik najprej pretipal dojko, potem pa je z inekcijo vzel vzorec iz bulice, ki sem jo mela na desni
strani desne dojke. Izvidi so pokazali, da tkivo ni rakovo, vseeno pa so priporočali operacijo, za katero sem se tudi
odločila. Diagnoza je bila fibreoadenom (ne vem točno kako se napiše). Operacija je bila enostavna; v bolnici sem bila 3
dni. Po operaciji sem imela redne polletne preglede, ki jih zdaj nimam več. Septembra bo dve leti od operacija in
zaenkrat je vse ok.
Torej, čimrej k zdravniku, kjer se bo pokazalo kakšno je realno stanje. Mogoče ni nič hudega in tudi operacija ne bo
potrebna, kajti kot verjetno že veš je v dojkah polno vozličkov, ki so v večini primerov nenevarni. Upam, da bo vse OK.
Lp, pa veliko poguma!!