majavi zobje
V spodnji vrsti enka desno. Tud dvojka zraven. Trojka naprej je okej. Sledi zmajana štirica. Kočnika na konc sta trdno zasidrana. Če si zmasiram dlesen se izza dlesni obzobja problematičnih zob cedi nekaj belega. Pred približno pol leta so mi pri spucali kamen in me poslali na ortopan. Po čiščenju kamna je enka zgledala kot dobro ošpičena in zapičena sulica v dlesen. Zobozdravnica si je ogledala ortopan, me poslala dam, vse v redu, da naj po pol leta spet pridem spucat kamen. V nastalo luknjo levo-desno od spodnjega dela enke gre relativno debel zobotrebec komot skoz. Pri enki in dvojki je viden cca. polcentimetrski odmik dlesni dol, pri štirki pa je dekolte tim. zobnega vratu še za par mm globlji in se še poglablja!!!??? Kaj storiti v tem primeru? Ker je pol leta mimo in nima smisla hoditi tja, kjer ne znajo, si ne upajo ali preprosto nočejo rešiti težav z majavimi zobmi, me zanima, če se jih še da rešiti pred ekstrahiranjem oz. tem, da bodo izpadli kar sami. Najlepša hvala za odgovor.
Pozdravljeni,
tudi jaz imam težave z majavimi zobmi,zobozdravnik mi je pri dveh ali treh zobeh ugotovil majavost zob druge stopnje in me poslal na ortopan. Zanima me,ali je moja skrb utemeljena,da bodo ti zobje hitro padli ven. Zobozdravnik mi je predpisal tudi Efloran 400mg in ustno vodo Curasept,verjetno oboje zaradi vnetih dlesni. Mi bo to dvoje pomagalo pozdraviti tudi majave zobe?
Hvala za odgovor!!!
Pozdravljeni,
antibiotik in ustna voda, ki ju je predpisal vaš zobozdravnik sta le eden od potrebnih ukrepov pri parodontalni bolezni. Potrebno je kompleksno zdravljenje, ki je odvisno od tipa in napredovalosti parodontalne bolezni in zajema čiščenje trdih in mehkih zobnih oblog ( profesionalno in pacient sam), morebitni kirurški posegi idr. Izguba zob je odvisna od izgube prirastišča zob, kar lahko ocenimo z rtg sliko in merjenjem globine parodontalnih žepov.
Srečno.