Maine coon
Zdravo, če koga zanima mešanec med maine coonom in si ga želi, lahko pokliče na 031/482-353. Je zdrav, kastriran. star 5 let, sivo bele barve. Oddam ga zaradi osamljenosti. Z možem veliko delava in naju ni veliko doma. Muc pa rabi človeško pozornost. Rabi nekaj časa, da se navadi na človeka. Ramo resni…
Pozdravljeni,
Sama razmišljam o nakupu novega mucka, sajn nam je poleti preminil dosedanji muc.
Razmišljala sem da bi imela dolgodlakega večjega mačka in berem nasvete na tem forumu.
Ne morem in ne morem se načuditi ljudem kakšne probleme si ustvarjajo. Posvojitev mucka in zavetišča je ok..nakup mešančka pa kriminal?!
Sama sem želela posvojiti 2 mucka in zavetišča- Mačja hiša Celje. Pogoj za posvojitev je IZKLJUČNO notranje bivanje. In ker sem takoj poudarila, da ne morem zagotoviti tega so mi odvrnili, da naj na posvojitev pozabim in si najdem mucka drugje. Povrhu vsega pa je bil njihov odnos nadvse aroganten! Sama sem mnenja,da je maček žival, ki če je seveda mogoče potrebuje kdaj obisk tudi v naravi, svobodo. Tako,da zavetišča so larifari. In ne vem zakaj ne bi drugje kupovali muckov ki so ravnotako živa bitja pa čeprav ne čistokrvna in rodovniska.
Pozdravljen. Prosila bi te za kontakt oz naslov omenjenih vzrediteljev tvojega mačka… Moj mejl: [email protected]
Hvala in Lp
Pozdravljen. Prosila bi te za kontakt oz naslov omenjenih vzrediteljev tvojega mačka… Moj mejl: [email protected]
Hvala in Lp
Hvala in Lp
Hvala in Lp[/quote]
Nimam pojma, kdo so bili “vzreditelji” cca 200 mačkov, katerih začasna namestitev sem bila v cca 25-ih letih. Le zakaj…
Moja mačka ima vsa potrdila o cepljenjih. Hrani se bolje kot jaz, wc se ji prazni dvakrat na dan (pesek -velika škatla 15 eur.), je stanovanjska mačka, ki ima na voljo igrala, polico na balkonu, mrežo itd.
Nikoli ni imela nobenih težav, je vesela, crkljiva in igriva.
Ne vem sicer zakaj se trudim to pisati, ker verjetno je za nekatere brez pomena, vendar sem mnenja, da je forum za to tudi postavljen in ne za neke nebuloze.
Za parjenje moje mačke ne potrebujem čistokrvnega Maincoona, saj moja tudi ni. Kot sem že povedal, rad bi še enega takšnega za sebe.
Garancije, da je maček zdrav in da ga ne bo pobralo čez eno leto pa ni. Sploh pa ne vem, zakaj se dela iz tega takšna znanost. Ljudje se tudi porivajo na vseh koncih, pa nikjer noben prej ne zahteva kartona v vpogled.
Če hočeš še enega mešanca, potem ni treba celega legla gor spravljat, ker jih je dovolj odvečnih po zavetiščih, na cesti, pri začasnih namestiteljih.
Kar se zdravja oz. posojanja samcev za parjenje tiče, nisem pisala o boleznih, ki jih preprečujemo s cepljenji. Če bi bilo tako, bi vzreditelji rodovniških mačk samce naokoli “posojali”. Ampak očitno ne veš prav dobro, kako v reali to gre in zakaj.
Kar se tiče legla ne skrbi. Kolikor jih bo, jih bo premalo. Je že zdaj povpraševanje, glede na to, da so videli bodočo mamo. Opisal sem pa na način, kot se meni zdi primerno, glede na to, da še kdo drug bere tole stran. Pač imaš svoje mnenje, kar spoštujem. Morda o mačkah res ne vem toliko, da bi lahko brihtuliral, sem se pa pred odločitvijo dobro pozanimal in zaenkrat nimam težav. Če si pa nekdo želi neko posebno pasmo, ga pa ni treba takoj v Gmajnice pošiljat, saj je njegova odločitev kaj hoče imet. Je pa lepo ja.
A ma ta tvoja nadvse krasna štepasrka gmajnkunka opravljena poleg cepljen še kakšna druga testiranja?
Glede na to da si se o vsem res ful dobro pozanimal verjetno veš kaj vse moraš testirat če želiš zdrave mladiče.
Prepričan sem da nič od tega nimaš kolki, srce, ledvica itd.
To je verjetno nepomembno ne te itak ne briga ne ker veš da mačka teh bolezni 100% nima ne :/