Najdi forum

Na vrtu pred hišo nam raste mah. Na njem imamo samo travo, ki jo poleti večkrat pokosimo. Ko pride pomlad poletje bo mah večinoma izginil.
Zemlja verjetno ni kvalitetna-baje je prekisla.
Kaj bi morali narediti, da bi stvar popravili? Slišal sem, da se lahko posipa po vrtu pepel, pa bi se rad še tu prepričal če to drži. Slišal sem tudi za Mahex.

Lep pozdrav

Jaz sem včasih posipala pepel , vendar ni bilo posebnega napredka. Pa tudi takrat , ko sem kosila, mi je še vedno metalo pepel v obraz.Zdaj pa vsako pomlad s kovinskimi grabljami pregrabim in ga tako mehanično precej uničim, potem pa pride sonce in košnja , pa itak zgine.Sicer je pa po svoje tudi mah lep!

Pozdravljena Aht !

Trato moraš dobro pregrabljat in prezračit. Prezračiš jo z vrtnimi vilami ,pognojiš z gnojilom za trate, zaliješ in mah bo izginil za eno leto ali več. Hudič je z mahom, ko se enkrat pojavi se ga težko rešiš. Jaz imam vsako leto precej težav z mahom ker ima trata zelo malo časa sonce, večji del dneva je v senci.V pleše travne ruše poseješ seme trave, ga malo zakoplješ z motikico in ga dobro zaliješ. Dobro bi bilo, da ga pokriješ in ga tako zavaruješ pred ptiči vsaj začasno. Tole nestalno vreme bo še nekaj časa delalo težave in škodo vsepovsod in ne samo na vrtu. Lp.

podobne težave sem imela pred leti. Najprej sem mah z železnimi grabljami fino pograbila in jo posušila ter zažgala. Tam ko je bil mah pa sem posipala apno iz žaklja.

Drugače če imaš v travi preveč maha, lahko tudi travo posipaš z apnom (spomladi). Sicer pa se dobi neka tekočina s katero poškropiš mah. Ja vaša tla so preveč kisla.

New Report

Close