magnezij in njegova funkcija v telesu
kakšno vlogo ima magnezij pri psihičnem počutju? na kaj vpliva?
kako je z jemanjem magnezija?
aha. jaz sem mislil,da zdravniki odgovarjajo.
jah tko. nek video sem pregledal na youtube.com kjer nek gospod razlaga kako se porablja magnezij, ko pokadiš marihuano. telo takrat iz zalog (kasneje sem ugotovil, da je ta v kosteh; kronično pomanjkanje povzroča osteoporozo al’ kako že?) vzame magnezij, te nafila in ti se počutiš poleg high še ful normalno. pa še ekstra se ti smeje in zabava. no, pustimo detalje. v videu je možakar hotel povedat, da karnaprejšnje kajenje marihuane povzroča non stopno trošenje tega magnezija iz zalog (kosti), da se imaš ti dobro. pol je pa en kolega povedla, da on pije donat mg, da mu dobro dene. no! tle sem pa jaz pomislil, da bi jaz, ker se bolj tko prekajeno počutim, vzel šumeče tablete magnezija pa užival nekaj časa to. da bi si malo popravil počutje. ker sem lih tak, da se glih ne bi branil, če bi kak kolega me povabil na joint. … no zdej tko je: jaz sme kupil v TUŠ trgovini magnezijeve šumeče tablete. Tušove. in sem dal dve v 4dcl vode. to mi je TOLK! pasal da ni res! fulll sem z užitkom spil ta sok.
no pa me zdej zanima: je to to? čem to pit, da se bom bolje počutil? sam po drugi strani je pa to samo magnezij. čista kemija. ni v nekem zelenjavno vrtnem produktu, ki ima še poleg support kemikalije, če bi se tko surovo izrazil.
jah tak sem. mal sem se predoziral s kavo. po mojem je prišlo do konkretne zastrupitve, ker sem že poleg tega, da sem sam’ jo videl, ratal zaspan, še pol dobil ignore simptom – da ni bilo nič. potem še nespečnost in na koncu še agresijo. pol pa veste kako je. standard doma pade. začneš se sekirat. poleg drugih. slabe volje rataš. poleg drugih. in če bi mi kdo ponudil joint bi ga z veseljem skadil. tol’k’, da bi se mal chear up-al. ker sem že po naravi veder tip. tak veslejak. ko sem bil mlad sem se skoz zabaval. družil. bil tudi, če je bilo potrebe po tenm, entertainer in tako naprej. no, sedaj pa to. heh.
in, če jaz to prav razumem, res potrebujem magnezij. ker vidim, da mi je neverjetno teknil tale sok.
no, pa bi vprašal vas drage gospode in gospe in zdravnice: če čte odgovorit na prvotno vprašanje. izkušnje tudi povejte. pa predvsem me zanima strokovno in poučeno iz strani šol razlago. da vem kako pa kaj. ter kakšno hrano jest, ki ima veliko magnezija.
balans je prava stvar.
LP
Dragi “Alen Tokmadžič”!
Po pravici povedano, nimam pojma o magneziju…! Moje področje je čisto drugo, če pogledaš “moj” forum. Zato ti priporočam, da kaj več o tem poguglaš, vprašaš splošnega zdravnika ali pa koga, ki obvlada to področje.
Želim ti, da boš izvedel vse o tem, kar te zanima! Žal ali na srečo nismo vsi za vse…
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.