Magnezij
Pozdravljeni!
Noseča sem po Ivf 11 1/7, od 6 tedna do zdaj 4x izredno mocne sveže krvavitve z veliko za pest ali še več velikih koagulov, drugače krvavim zmerno (nocni vložek na 2-3ure kakšen dan bi lahko skoraj imela na kakšno uro menjan dnevni vložek) do zdaj na uz vedno plod z utripi, rast primerna.
Zadnji teden so se začele pojavljati močnejše bolecine v trebuhu, za katere Spasmex 4xdnevno, kot so mi ga predpisali ne pomaga. Mi je pa partner predvčerajšnjem prinesel ampule s koncentriranim magnezijom(280mg) in vitaminom b6(1.4mg), po katerih mi je malenkost bolje. Danes pa sem vseeno malo pobrskala in prebrala, da za nosecnice niso primerni (kakšnih drugih pomembnih sestavin ni notri). Kot sem brala vaše odgovore magnezija nebi smelo biti nikakor preveč, menite da je težava v b6 ali so se na spletni strani le za vsak slučaj zagarantirali, da nebi ineli kakšnih težav? (Na sami steklenički namrec piše le, da ni primerno za otroke do 3.leta).
Ne spada v to temo, ampak obenem bi vas povprašala še, ce se z višanjem tednov nosečnosti viša tudi možnost donositve tudi ob mocnih krvavitvah.
- Najlepša hvala za odgovore in prijeten ter uspešen dan še naprej.
Spoštovani,
torej, ne vem zakaj na vitaminih in mineralih piše, da ni primerno za nosečnice. Morda iz čiste preračunljivosti, ker se nosečnicam že itak dogaja toliko reči (tudi splavi), da bi komu ne padlo na misel, da bi tak dogodek povezoval s pripravkom določenega proizvajalca, ker bi mu to lahko prineslo negativno reklamo. Drugega razloga v bistvu ne vidim, posebnega strokovnega razloga za to pa ni.
O zviševanju verjetnosti donositve ob krvavitvah s trajanjem nosečnosti lahko govorimo le s stališča pristopa k računanju verjetnosti za nek dogodek, ki se lahko pojavi enako verjetno skozi celotno obdobje poti, pa je s trajanjem poti ostanek poti vse krajši in krajši. S tega stališča je seveda verjetnost donositve s trajanjem žive nosečnosti vse večja in večja, saj je ostanka poti s trajanjem poti vse manj in manj.
Še bolj na splošno pa velja, da je največja verjetnost izgube nosečnosti ob prvi krvavitvi in če se takrat ne zgodi, je to dokaj verjeten znak benignosti (nenevarnosti) krvavitve in torej z nadaljevanjem ali ponavljanjem krvavitve iz istega razloga verjetnost izgube nosečnosti seveda upada.
Pozdravljeni.
Zanosila sem s pomocjo ivf. V zacetku nosecnosti sem imela pogosto rahle krce v trebuhu. Ker sem ze pred zanositvijo skoraj vsak vecer vzela magnezij, sem se posvetovala v lekarni in so mi svetovali Magnesol. Hkrati tudi zato, ker nisem mogla na blato.
Je bila odlocitev z jemanjem Magnesola pravilna ali popolnoma nepotrebna? Lahko Magnesol, ce ga jemljes brez potrebe, skoduje plodu?
Spoštovani,
Magnesol zagotovo ne bo škodil. Sicer proti krčem maternice res malo, če sploh kaj učinkuje, za prebavo bo pa v redu.
Pozdravljeni,
ta teden sem ocitno zbolela za neko virozo, ker imam povosano temperaturo. Istocasno pa imam izjemno mocne glavobole. Trudim se jih premagovsti naravno, ampak nic ne pomaga. Zaro sem vzela lekadol. Sem 17 tednov in 5 dni noseca. Zanima me, ali lahko pijem magnezij, ki bi tudi bil naj odlicen borec proti glavobolu.
kupila bi kar tistega v dm trgovini, sestavine v njem so: Točno ime izdelka: Mivolis. Prehransko dopolnilo z magnezijem v obliki šumečih tablet, z okusom limone, s sladili. Neto količina: 82 g (20 šumečih tablet). kislina: citronska kislina, sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijev hidrogenkarbonat, magnezijev karbonat, sredstvo za povečanje prostornine: sorbitol, koruzni škrob, aroma, sladili: natrijev ciklamat in natrijev saharin, barvilo: riboflavin.
bi ta magnezij bil v nosecnosti ok ali moram vzet kaksnega v lekarni?
hvala lepa za odgovor
Spoštovani,
magnezij je magnezij. kaj od dodatkov za okus ali vezavo je dodano nenazadnje ni pomembno. Lahko uporabite kateregakoli. Naj pa povem, da če je za glavobol odgovorna tempertura, da Mg ne bo pomagal. Lahko mirno zbijate vročino nad 38 st. C tudi z Analginom (3 x 1 tbl/dan) ali paracetamolom 3 x 1 g(2tbl) na dan). Pa ne pozabit na hidracijo, saj vročina povzroči bistveno višje izgube tekočine z dihanjem in znojenjem.