magnezij
Jst pijem šumeče magnezijeve tablete Magnesol od Krke.. mi ne delajo nobenih težav, in še dobrega okusa so.. :):): moram vzet pa eno tableto dnevno.. sem pa enkrat vmes, ko so mi te zmanjkale v lekarni kupla ene druge, ma nevem čigave, so ble bolj močne, ker sem ji mogla stavit na polovičko, take rumene.. mi pa niso odgovarjale, se mi je zdelo, da so mi nardile kot eno oblogo na želodcu..
lp!
Pijem magnezij od kruegerja, je rekla ginekologinja, da je vseeno od katere firme, samo da je dovolj magnezija notri. Zakaj ne bi bilo za nosečnice, kar ni od znanih farmacevtskih firm? Mislim, da gre za monopol farmacevtskih podjetij in lekarn, da se spodbuja kupovanje najdražjega.
V primerjavi s šumečimi tabletami ima donat mg bistveno manjšo vsebnost magnezija. Mi pa vcasih prav paše, ko se naveličam teh šumečk.
Kako bo fajn, ko bo konec… se kak teden, dva upam, da ne tri…
Jaz imam isto info od moje g. glede magnezijevih tablet.
Magnesol mi je nagravžen (piti bi morala 3 x na dan po 1) in me sili na bruhanje. Pijem FIdi Mag – okus je za preživet, vsaj bruha se mi ne. Vzamem eno na dan, ker jemljem še ene druge vitaminske tablete in je tam tudi not Mg, tako da skupno znese enako kot če bi spila 3 Magnesole.
Lp, Eca
Ojla Holly,
jst pijem magnezijeve tablete zaradi otrdevanja trebuha, kalcijeve pa zaradi krčev v nogah… so me tako grozljivo grabli ponoči, da ni blo za zdržat.. od kar pijem šumeče tablete je bistveno bolše.. krč na vsakih 14 dni se da preživet, ma prej je blo pa vsako drugo noč.. boli ko hudič..
donat pa itak pijem zaradi prebave že vrsto let,
lp!
Jaz sem skoraj diplomirala iz tega Mg. Torej, v Magnesolu ga je 150 mg, v Fidimedu 300 pa 300 mg, v Krugerju pa 200 mg. Sem vprasala Pusenjaka, kako je s tem – mislim, ce spijes 3 Magnesole ali 3 Fidimede, je glih dvojna doza, pa je rekel, da zastrupitve z Mg ni in da naj pac pijem toliko, kolikor mi ustreza oz. toliko, da ne dobim driske. Ker mi je obupno otrdeval trebuh, sem pila kar 3×300 mg, vcasih tudi 4.
Aja, tiste ki ste po enih dobile drisko, po drugih ne – poglejte vsebnost in boste same videle, v cem je fora. Nima pa Mg prav nobene veze s hemoglobinom v krvi, lepo prosim (jaz imam vedno tam okoli 130, pa mi je trebuh otrdeval ze od 17. tedna). toliko o kapricah