Magnetna terapija, vnetje, dojenje
Pozdravljeni!
Mojca s foruma dojenje mi je svetovala, naj se obrnem še na ta forum.
Moja težava je naslednja: pri hoji me začne boleti prstanec na desni nogi in sicer tako, da mi kar poka v prstih (kot bi bile vse koščice zlomljene). Zdravnica je pretipala predel in ugotovila, da imam verjetno kronično vnetje kit. Predlagala mi je terapijo z magnetom (ali mogoče z ultrazvokom), ampak šele potem, ko bom nehala dojiti. Ker pa so bolečine na sprehodih precej neprijetne, me zanima, če je res magnetna terapija škodljiva za doječe mamice.
Obenem pa sem govorila tudi že z fizioterapevtko, ki pa pravi, da to vsekakor ne more biti vnetje, ker predel ni rdeč, otekel in vroč. Pravi tudi, da vnetje boli konstantno, mene pa boli samo pri hoji.
Poskusila sem že razne obkladke in naravna mazila, vendar žal ni učinka.
Zanima me še vaše mnenje.
Hvala in lep dan!
Pozdravljeni!
Nobena terapija kot so terapija z ultrazvokom, magnetoterapija, trigger point terapija… niso kontraindicirane med dojenjem, saj nimajo nikakršnega sistemskega učinka na telo. V prvih letih po porodu se odsvetujejo samo manipulacije, ki povzročajo večjo gibljivost sklepov, ki pa je po porodu že itak povečana in sklepi so razrahljani. Zato se je ne izvaja.
Kaj je vašemu prstu, da boli med hojo je težko reči kar tako brez pregleda. Lahko gre za nadraženo kitno ovojnico, lahko bolečina izvira iz trigger točk v mišici, lahko je kakšen gangliom, ki boli…. in terapija je odvisna od tega, kaj je. Mazila žal ne gredo noter v globino in ne celijo, tako, da žal, ne morejo pomagati. Pomagajo samo tisti hip, ko hlapijo, da ne čutimo bolečine.