magnetna resonanca
Jaz sem tudi na prvem slikanju z magnetno resonanco ugotovila, da sem očitno klavstrofobična 🙂 Mi je bilo prav grozno ležati tam notri. No, seveda sem preživela, ampak lštno pa res ni bilo.
Po tem slikanju sem jih imela še cca. 5, ampak zdaj že imam pogruntan sistem. Takoj, ko me zapeljejo notri, zaprem oči – in jih ne odprem, dokler nisem spet nazaj ven 🙂 Veliiiko manj stresno.
Pa itak ti dajo en gumb v roke, da pozvoniš, če je kriza…
Sem imela že 3x magnetno res. glave. Trajala je prva mal čez urco, zadnji dve pa okoli ure. Tudi jaz zaprem oči, ko me zapeljejo noter, potem jih odprem. Dobiš zvonček, če ti postane nevzdržno, tako, da lahko pozvoniš. Meni ni panike, prvič mi je blo mal neprijetno, ker je ful glasno, sedaj sem se pa že navadla. Meni dajo potem pred koncem še kontrast v žilo. Upam, da boš dobro prenesla, saj ni tako hudo.
Tudi jaz sem naročena na magnetno resonanco glave in me že 2 meseca skrbi, da slike ne bodo uspele, ker me bo panika…
Prosila bi, da delite izkušnjo tisti, ki ste že bili na mr glave. Zanima me kje ste bili, predvsem koliko je prostora nad tabo, če ste vsi dobili slušalke (samo slušalke ali tudi glasba), če je bilo namontirano ogledalce, da lahko vidiš ven? Je odprto tudi zadaj, za glavo? Imaš lahko odprte ali moraš cel čas mižat?
Za Medilab (LJ) in Fontano (MB) vem, da nisi cel v tunelu, ampak si notri samo do pasu. Prav tako vem, da si v UKC Maribor in Slikovni diagnostiki na Ptuju cel v tunelu…. Ve kdo mogoče, kako je drugod (SB Murska Sobota, SB Celje,…)?
Za vaše odgovore se vam iskreno zahvaljujem.