Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza magnetna resonanca

magnetna resonanca

Naročena sem na magnetno resonanco.Kako to izgleda in čez koliko časa dobiš izvid?Ni nič narobe če imam zobne prevleke?

Zobne prevleke iz amalgama je treba dat ven in to pri enem dobrem zobozdravniku, ki naredi tako, da gre amalgan ven v cimvecjih konckih in mora vstaviti v ustno votlino nekaj, da ne morete nic tega strupa pozreti s slino. Vseeno se lahko pasirajo Hg-Ioni in Hg-sopara; tako da se lahko istocasno dela tudi razstrupljanje. To bi vedel kdo drug, kaksni preparati so v Sloveniji primerni za to.
Zelo dragi, vendar najboljsi so keramični inlayi (v plasteh, je zelo komplicirano delo)… Bolj poceni so cementne prevleke, pa menda skodijo zobnemu zivcu in tudi niso tako gladke, trajna doba 3-5 let, nekateri so alergicni tudi na cement…. Tudi druge umetne snovi imajo rizike in stranske ucinke.

Ne vem, koliko ima to veze z bioresonanco. O tej metodi ne morem nic rect, ker so mi osebno bile porocane samo slabe izkusnje. Me pa zelo zanima, ce je imel tule kdo dobre izkusnje? (objektivne so seveda samo neporofitne izjave:) 🙂
LP

Pred samim pregledom ti bodo dali za izpolnit vprašalnik, če imaš kakšne ploščice, vijake ali kaj podobnega zaradi zlomov, pa omeni tudi zobne prevleke in bodo vedeli, kako ukrepat. Če te pa skrbi, povprašaj po telefonu.
Med preiskavo te potisnejo v tunel, kjer ležiš čim bolj pri miru. Slišiš razne zvoke, ko naprava deluje, drugače pa se ne dogaja nič. Zna biti kar dolgo, če ti delajo preiskavo hrbtenice, z glavo pa si gotova v dobrih 20 minutah. Poskrbi, da boš šla pred preiskavo na stranišče, tako, da te to nr bi oviralo. Pa brez skrbi!

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

Meni so npr. delali magnetno resonanco možganov tudi s kontrastom. To pomeni, da ti potem, ko opravijo normalno slikanje (kot opisano v prejšnjem postu), v žilo vbrizgajo kontrastno sredstvo, ki obarva tkiva. To sredstvo ni škodljivo, je pa malo zoprno še naslednjih 20 minut ležat z infuzijskim nastavkom v žili.

Kako dolgo traja, da dobiš izvid, pa je mogoče različno v LJ in MB. V MB (Fontana) traja kak teden do dva.

LP

uuuhhhhhh…. kako mimo….
Draga Vrba, kaj je z mano :-)))))
soryyyyyy………
To, kar sem jaz tamle pisala, res nima veze z magnetno resonanco :-)))
saj se vidi iz besedila (bioresonanco)…
LP
Vrba *gre v kot

New Report

Close